business

BitMEX neemt Bankhaus von der Heydt over

De Crypto-exchange BitMEX heeft een Duitse bank overgenomen om een gereguleerde crypto-powerhouse te creëren. Het plan is om een one-stop-shop op te zetten voor gereguleerde crypto-producten in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

BitMEX wil een gereguleerde crypto-powerhouse worden

Op dinsdag werd door BitMEX een koopovereenkomst van Bankhaus von der Heydt, een Duitse bank in München, aangekondigd.

BitMEX tweette het volgende:

“We zijn een stap dichter bij het creëren van een gereguleerde crypto-krachtpatser in het hart van Europa met deze koopovereenkomst door BXM Operations van de Duitse bank Bankhaus von der Heydt. BitMEX Group streeft het ambitieuze doel na om een one-stop-shop voor gereguleerde crypto-producten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op te zetten en zo een sterke speler in Europa te worden”

Onlangs heeft de crypto-exchange een crypto-broker-service in Zwitserland gelanceerd. Het bedrijf voegde toe:

“De overname van Bankhaus von der Heydt is nu de volgende stap in de Europese expansie en productontwikkeling van de Groep”

De koopovereenkomst is inmiddels ondertekend en een overeenkomst uit het contract is dat de financiële details niet bekend gemaakt zullen worden. De Duitse regelgevende instantie voor financiële diensten, BaFin, moet de deal echter nog wel goedkeuren. Ergens in 2022 wordt verwacht dat de transactie zal worden afgerond. In de aankondiging werd toegevoegd:

“Zodra de aankoop is afgerond, zal de bank blijven opereren als een zelfstandige business unit”

De Chief Financial Operations (CFO) deelde daarnaast zijn mening:

“Duitsland, als de grootste economie in Europa, combineert een innovatieve benadering van digitale activa met sterk regelgevend toezicht en de rechtsstaat – waardoor het een uitstekende markt is voor de uitbreiding van BitMEX in Europa.”

Eerdere ontwikkelingen

Eerder in januari werd de lancering van het BMEX-token door BitMEX aangekondigd in samenwerking met Tokeny. BitMEX had daar het volgende over te zeggen:

“BMEX zal echter niet kunnen worden ingetrokken of verhandeld totdat de BitMEX Spot-exchange begin Q2 wordt gelanceerd”

Daarnaast werd er in oktober een voorspelling gedaan door de CEO van BitMEX. Tegen het einde van dit jaar zullen er minstens vijf landen zijn die Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Volgens de CEO zullen dit allemaal ontwikkelingslanden zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN