JPMorgan Blockchain

Crypto is hier om te blijven, aldus JPMorgan-manager

Umar Farooq – Chief Executive Officer van JPMorgan’s digitale activa-eenheid Onyx – heeft uitgesproken dat hij gelooft dat de cryptocurrency-industrie “hier is om te blijven”. Hij meende ook dat Bitcoin (BTC) is begonnen te evolueren sinds het “een beetje langzaam aan het rollen was” tijdens de eerste jaren van zijn bestaan.

Crypto is net als Napster in de jaren 90

Over cryptocurrencies en hun verdiensten gesproken, lijkt Farooq een totaal tegenovergestelde mening te hebben dan Jamie Dimon – de Chief Executive Officer bij JPMorgan & Chase. In tegenstelling tot de CEO denkt de eerste dat digitale activa geen tijdelijke trend zijn die verdwijnt. Hij weet alleen niet in welke vorm ze in de nabije toekomst zullen bestaan.

Farooq ging verder met het vergelijk maken van de huidige evolutie van de ruimte met de inmiddels ter ziele gegane streamingdienst Napster. Velen zijn van mening dat de software, die in de jaren 90 actief was, de opstap was voor gigantische bedrijven zoals Apple Music en Spotify:

“En dan, 20 jaar later, heb je Apple Music en Spotify. Ik denk niet dat we hier waren gekomen zonder Napster. We zitten in het Napster-tijdperk. We weten alleen niet hoe Spotify eruitziet.”

De Chief Executive van Onyx ging heeft tevens over bitcoin besproken. Volgens hem bevond de koningsmunt zich in de eerste 13 jaar van zijn bestaan ​​in een cognitieve modus. Het tij is de laatste tijd echter gekeerd en nu realiseren meer mensen de verdiensten van BTC:

“Bitcoin bestaat nu iets meer dan een decennium. De eerste paar jaar verliepen letterlijk gewoon, je weet wel, een beetje langzaam voortschrijdend, toen begonnen de dingen in te halen.”

De uitbreiding van JPM Coin

Bijna twee jaar geleden zei de Amerikaanse multinationale bank dat het een digitaal betalingssysteem met de naam JPM Coin zou uitrollen. Vorige week heeft de Centrale Bank van Bahrein (CBB) echter met succes een test van de digitale valuta van JPMorgan afgerond. Dit was de eerste proef in zijn soort voor het blockchain-product in dat deel van de wereld.

Bij het experiment waren twee andere entiteiten betrokken: de in Manama gevestigde Bank ABC en Aluminium Bahrain – de eerste aluminiumsmelterij in het Midden-Oosten. De eerst genoemde startte met succes realtime betalingen aan de laatste met behulp van de JPM Coin.

Ali Mousa – CEO van JPMorgan Bahrein – zei dat Onyx “zich inzet om een ​​voortrekkersrol te spelen bij de bouw van de volgende generatie clearing- en afwikkelingsinfrastructuur.” Het succes van de proef zou gunstig zijn voor de verdere ontwikkeling van JMP Coin in de toekomst, concludeerde hij.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN