Walmart Blockchain

Walmart gaat cryptocurrency- en metaverse-markt betreden

Na de valse geruchten van vorig jaar met betrekking tot Walmart en Litecoin, heeft de Amerikaanse retailgigant formeel documentatie ingediend bij de lokale autoriteiten om zich in de cryptocurrency- en metaverse-markt te gaan mengen. Het is namelijk bekend geworden dat Walmart zijn eigen cryptocurrency en non-fungible tokens (NFT’s) in de metaverse wil lanceren.

Als onderdeel van zijn inspanningen om zich voor te bereiden op de metaverse, diende het detailhandelsbedrijf eind december verschillende nieuwe handelsmerken in waaruit bleek dat het van plan was een reeks virtuele producten te creëren en te verkopen, waaronder interieurdecoraties voor huizen, elektronica, sportproducten en zelfs producten voor persoonlijke verzorging. Tevens heeft een afzonderlijke indiening zojuist de plannen van het bedrijf bevestigd om ook zijn klanten ook een eigen virtuele valuta en NFT’s aan te bieden.

Als gevolg van de aanvragen, zei Josh Gerben, een trademark advocaat, het volgende:

“Ze zijn super intens. Er zit veel taal in, wat aantoont dat er achter de schermen veel wordt gepland over hoe ze cryptocurrency gaan aanpakken, hoe ze de metaverse en de virtuele wereld die lijkt te komen gaan aanpakken of dat is er al.”

Bedrijven haasten zich naar de metaverse

Sinds Facebook officieel zijn rebranding naar Meta aankondigde, hintend naar plannen die verder gaan dan social media, zijn andere grote merken met hun eigen plannen naar buiten gekomen. En nu is Walmart het nieuwste merk dat haar plannen aangekondigd heeft om de ontluikende markt te betreden.

Bedrijven zoals Ubisoft, Adidas en Nike hebben allemaal besloten om de markt op hun eigen manier aan te vallen. Zo heeft het laatstgenoemde schoenenmerk begin november ook een reeks handelsmerkaanvragen ingediend. Alsof dat nog niet genoeg was, ging Nike later die maand samenwerken met Roblox. Volgens het bedrijf is de samenwerking tot stand gekomen om een ​​virtuele wereld genaamd Nikeland te creëren. Later in december nam Nike ook het virtuele sneakerbedrijf RTFKT over.

En er zijn ook berichten dat kledingwinkels Ralph Lauren, Abercrombie & Fitch en Urban Outfitters recentelijk allemaal handelsmerken hebben gedeponeerd, vermoedelijk omdat ze zich, net als technologiegigant Samsung, van plan zijn om hun eigen virtuele winkels te openen in de metaverse.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN