Cardano

Kan Cardano de $2 halen deze week?

Cardano (ADA) lijkt het bullish momentum terug te hebben gevonden na een periode van rust. De prijs van ADA was vorig jaar in een downtrend terecht gekomen, dat een aantal maanden duurde. In 2022 maakt de milieuvriendelijke blockchain echter een goed begin van het nieuwe jaar door. ADA heeft namelijk de vijfde plek op basis van marktkapitalisatie weten te heroveren, terwijl het transactievolume naar hoogtepunten is gestegen. Daarnaast heeft de mainnet- en ISO-lancering van Sundae Swap, Cardano weer in de schijnwerpers gezet.

Cardano rijp voor sterke groeifase

Cardano heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door Ethereum (ETH) te overtreffen in transactievolume van de afgelopen 24 uur. Ethereum is er echter in geslaagd om terug te klimmen naar een tweede plaats door $5,6 miljard aan volume te noteren. Daar stond een goede $5,3 miljard aan volume van Cardano tegenover. Als er wordt gekeken naar de kosten van de transacties, kan worden gezien dat Cardano een streepje voor heeft op Ethereum. De transactiekosten van Ethereum waren bijna $44 miljoen terwijl dit voor ADA slechts iets meer dan $75.000 was. De vermeldde statistieken zijn afkomstig van Messari, een onderzoeksbureau in crypto. Vanwege de goede statistieken heeft ADA de vijfde positie weten te veroveren door Solana op het gebied van marktkapitalisatie voorbij te gaan.

Cardano heeft daarnaast de lancering van de DEX SundaeSwap aangekondigd. Op donderdag 20 januari wordt zowel het mainnet- als de ISO gelanceerd op de Cardano-blockchain. Doordat de DEX deze week wordt gelanceerd, zal er naar verwachting veel volume toestromen naar het nieuwe project. In vergelijking met rivaliserende blockchains, handelt Cardano relatief efficiënt, waardoor veel mensen optimistisch zijn over het project. Naast het sterke begin van 2022 is Cardano ook een goede optie op het gebied van duurzaam investeren. Vorige week werd namelijk bericht over het milieu-initiatief met Veritree, dat in de afgelopen tijd geholpen heeft voor de bekendheid van Cardano.

Voor de lange termijn lijkt investeren in ADA een goede optie. Het niveau van decentralisatie, recente ontwikkelingen, goede fundamentals, milieu-initiatieven en ondernemingen in verschillende sectoren geeft het project een goede basis om te groeien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN