Binance zet stappen om lokale beurs in Thailand op te zetten

De wereldbekende cryptocurrency-beurs Binance heeft aangekondigd dat het samen is gaan werken met Gulf Innova Company – een volledige dochteronderneming van de Gulf Energy Development Public Company van de Thaise miljardair Sarath Ratanavadi – om een ​​crypto-beurs in het land op te zetten.

Gulf Energy kondigde het nieuws maandag aan in een brief aan de Stock Exchange of Thailand, waarin het zei dat het een “snelle groei” in de digitale infrastructuur van Thailand voorziet en dat het partnerschap van Binance zal helpen die infrastructuur te ontwikkelen.

Gulf Energy heeft vorige maand Gulf Innova opgericht om de digitale infrastructuurindustrie te betreden. Destijds zei het bedrijf dat het samen met partners zal investeren en de expertise van elke partij zal combineren om in de toekomst een digitaal platform te bouwen.

Wat betreft de samenwerking met Binance, zei Gulf Energy dat het zijn expertise in het opzetten van een bedrijf in het land zal brengen met een netwerk van lokale bedrijven, en Binance zal zijn uitwisselingstechnologie brengen.

Vanuit het kamp van Binance, gaf een woordvoerder aan dat de samenwerking “de eerste stap” is om kansen in Thailand te verkennen. De woordvoerder ging verder met:

“Ons doel is om samen te werken met de overheid, regelgevers en innovatieve bedrijven om het crypto- en blockchain-ecosysteem in Thailand te ontwikkelen.”

Binance heeft de afgelopen maanden verschillende stappen gezet om zijn activiteiten te globaliseren. Vorige maand ontving het bedrijf de principiële goedkeuring van de Centrale Bank van Bahrein om een dienstverlener omtrent digitale activa in het land te zijn. Het heeft onlangs ook een deal gesloten met de Dubai World Trade Center Authority om het te helpen bij het opzetten van een regelgevingskader voor de cryptomarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!