Miljardair Mark Cuban accumuleert verschillende altcoins gebouwd op Ethereum

Shark tank-ster en miljardair Mark Cuban onthult zijn cryptoportefeuille, die verschillende non-fungibele tokens (NFT’s) en altcoins omvat die zijn gebouwd op Ethereum (ETH).

Volgens ETH zoekmachine EtherScan, behoren Cuban’s top altcoin holdings tot data-uitwisselingsplatform Ocean Protocol (OCEAN), cross-chain smart contract protocol Rarible (RARI), de governance token van de Olympus DAO (gOHM), en muziek streaming blockchain Audius (AUDIO).

De zakenmagnaat heeft ook een deel van zijn crypto-portemonnee openbaar gemaakt en pronkt met zijn NFT-collectie op het sociale crypto-verzamelplatform Lazy.

Cuban’s collectie omvat NFT’s gebouwd op ETH-concurrenten Solana (SOL) en Polygon (MATIC), evenals ETH zelf.

In een recent interview met komiek Jon Stewart onthult Cuban dat 80% van zijn meest recente niet-Shark Tank-investeringen in crypto-activa zijn geweest, omdat hij gelooft dat nieuwere generaties zeer waarschijnlijk cryptocurrencies in hun bedrijfsmodellen zullen opnemen.

“De investeringen die ik nu doe zijn niet in traditionele bedrijven, 80% van de investeringen die ik doe buiten Shark Tank zijn in en rond cryptocurrencies.”

Cuban vertelt Stewart vervolgens dat hij niet zo’n speculatieve investeerder is en gelooft dat gedecentraliseerde cryptocurrencies legitieme use cases zullen hebben in de zakelijke wereld in de toekomst.

Mark Cuban concludeerde:

“Zet alle speculatie waarover je leest over Bitcoin en Dogecoin, aan de kant. Zet dat opzij, dat is gewoon de speltactiek die wordt gespeeld met aandelen en alles.

Een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) zegt in feite dat er geen centrale organisatie is. Het is allemaal gedecentraliseerd en zonder vertrouwen. Wat we bedoelen met vertrouwenloos is dat er geen managementgroep, raad van bestuur of CEO is die beslissingen neemt…

En dus iedereen die een token bezit in die toepassing heeft dan een gelijke, niet altijd gelijke, maar meestal gelijke stem om de richting van de romp, van het netwerk te bepalen. Dat is het veranderen van de besluitvorming en dat is waar ik kijk om te investeren.”

Kortom, volgens Mark Cuban is de Cryptocurrency markt geen bubbel en zal er in de toekomst veel meer use cases achter zitten. Deze reden heeft ervoor gezorgd dat Cuban de meeste investeringen van de afgelopen tijd baseert op cryptos.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!