XRP koers

Ripple verkrijgt toegang e-mails van SEC over Ethereum-toespraak

Het bekende in San Francisco gevestigde fintech bedrijf Ripple is al tijden verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin de toezichthouder beweert dat XRP een effect is.

De rechtszaak heeft door de tijd heen verschillende opmerkelijke zaken, vanuit beide kanten, blootgelegd, waardoor het sentiment over wie er zou gaan winnen meerdere keren draaide. Nu heeft Ripple echter weer een overwinning behaald in de zaak, die ervoor zou kunnen zorgen dat het als de winnaar uit de bus komt.

Ripple verkrijgt toegang tot interne e-mails

Zoals gezegd, behaalde Ripple opnieuw een overwinning toen een federale rechter afgelopen donderdag oordeelde dat de fintech-startup toegang zal krijgen tot de e-mails over een toespraak waarin een voormalige SEC-functionaris verklaarde dat Ethereum geen effect is. De uitspraak is belangrijk omdat het Ripple zou kunnen helpen een sterk argument te maken dat XRP ook geen effect is.

De SEC heeft de opdracht gekregen om e-mails te overhandigen als onderdeel van de lopende zaak met het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple. De regelgevende instantie moet Ripple e-mails verstrekken met concepten van de keerpunttoespraak van de voormalige directeur van de SEC-divisie van Corporation Finance in 2018, waarin hij concludeerde dat Ethereum niet als een effect gezien zou worden.

Privilege is niet van toepassing

Het juridische team van de SEC heeft lang volgehouden dat deze e-mails en meerdere andere documenten onderworpen zijn aan “privilege”, dus beschermd zijn tegen inzage. De magistraatrechter die de zaak voorzit, Sarah Netburn, was het inderdaad eens met de SEC met betrekking tot een aantal van deze documenten, maar ontkende het argument van het bureau voor andere documenten.

Als gevolg van deze ‘overwinning’, gaf Ripple General Counsel, Stu Alderoty, het volgende aan:

“We zijn blij met het bevel van de rechtbank, dat Ripple toegang geeft tot belangrijke documenten die de SEC achterhield. We zullen deze zaak agressief blijven verdedigen – en we blijven optimistisch dat de oplossing van deze zaak de industrie de broodnodige duidelijkheid zal verschaffen.”

Met betrekking tot de e-mails over de toespraak van de voormalige SEC-functionaris, oordeelde rechter Netburn dat ze niet worden beschermd door privileges omdat ze zijn persoonlijke meningen bevatten en niet die van de toezichthouder.

De rechter gaf verder aan dat de SEC echter geen aantekeningen hoeft in te leveren van vergaderingen tussen Ripple en SEC-medewerkers, evenals documenten over communicatie tussen de crypto-maestro Valerie Szczepanik van het bureau en een kantoor van de afdeling Treasury.

Wat is er zo bijzonder aan deze e-mails?

Hinman hield een toespraak in juni 2018, waarin hij vertelde dat Ethereum, volgens hem, geen effect was. De toespraak werd gezien als cruciaal voor de crypto-industrie, aangezien de eerste 60 miljoen Ether (de native token van de Ethereum-blockchain) werd verkocht om geld in te zamelen voor de Ethereum Foundation. Ether wordt nu algemeen gezien als een handelsartikel in de VS, waarbij de Commodity Futures Trading Commission toezicht houdt op derivatenproducten op basis van de cryptocurrency.

De toespraak concludeerde dus dat Ethereum géén effect is. Dit is precies waar Ripple op in wil spelen, aangezien het claimt dat XRP vergelijkbaar is met Ethereum en Bitcoin, iets wat door de SEC ontkent wordt. De e-mails zouden meer informatie kunnen bevatten over de criteria waaraan een cryptocurrency moet voldoen om niet als een effect gezien te worden. Dit kan op zijn beurt Ripple helpen om zijn standpunt te verdedigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN