Crypto Nieuws

China is bezig om NFT’s te legaliseren, maar los van crypto

Cryptocurrencies zijn illegaal in China, maar dat betekent niet dat non-fungible tokens (NFT’s) ook verboden moeten worden. South China Morning Post meldt dat de cryptocurrency-gerelateerde infrastructuur in China zal worden gescheiden van degene die wordt gebruikt om NFT’s te produceren, in een poging om een ​​negatieve impact op de NFT-activiteiten in het land te voorkomen.

Eerder dit jaar herhaalde China het nationaal verbod op eigendom en mining van cryptocurrency. Nu is echter duidelijk geworden dat de Blockchain-based Service Network (BSN) een nieuw blockchain-infrastructuurproject bouwt waarmee mensen en ondernemingen NFT’s kunnen bouwen en beheren zonder dat daarvoor een infrastructuur nodig is die speciaal voor crypto is ontworpen.

Het BSN-Distributed Digital Certificate (BSN-DDC) is de formele naam van de nieuwe infrastructuur. Het zal mogelijk zijn om NFT’s te kopen met standaard fiat-betalingen via gebruikersportalen en applicaties.

Deze zullen de banden van de NFT-markt met de cryptocurrency-industrie verbreken. Het is omdat NFT’s zijn gebouwd op dezelfde blockchain-technologie als cryptocurrency. De CEO van BSN’s technische ondersteuningsprovider, Yifan, benadrukte dat NFT’s legaal zijn in China zolang ze niet worden gebruikt in combinatie met Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies. Om een ​​on-chain bestuursorgaan mogelijk te maken, zal de volgende infrastructuur een open, geautoriseerde blockchain gebruiken.

Fisco Bcos van Ethereum en WeBank zullen deel uitmaken van de BSN-DDC-architectuur en tien verschillende soorten blockchains met elkaar verbinden. Met een van deze internationale BSN-portals kunnen ontwikkelaars blockchain-as-a-service-apps maken. Red Date Technology heeft tot doel een compliant NFT-platform te ontwikkelen dat volledig onafhankelijk is van de crypto-markt door één enkele autoriteit toe te staan ​​toezicht te houden op de infrastructuur en in te grijpen in het geval van ongeoorloofd gedrag.

Het nieuws omtrent het legaliseren, al dan op een beperkte manier, van NFT’s is relatief verrassend, aangezien een leidinggevende van de People’s Bank of China (PBoC) in december nog liet doorschemeren dat het zich ook ging concentreren op de metaverse en NFT’s.

Gou Wenjun, directeur van de afdeling Anti-Money Laundering (AML) van de People’s Bank of China, wees op de risico’s die gepaard gaan met het ongereguleerd maken van nieuwe trends in het crypto-ecosysteem, zoals NFT’s en de opkomende metaverse. Hij beweerde dat hoewel mensen virtuele activa gebruiken voor privacy en vermogenstoename, ze ook kwetsbaar zijn voor illegale doeleinden zoals het witwassen van geld en belastingontduiking.

Nu heeft het land echter blijkbaar toch besloten om in te spelen op de ontluikende markt, waarschijnlijk omdat ze zich beseffen dat het veel voordelen biedt en er veel geld mee te verdienen is. China kan het echter niet laten om toch de controle in handen te willen houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN