Crypto

SEC voorzitter over crypto regelgeving in 2022

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, Gary Gensler, heeft besproken over de toepassing van huidige effectenwetten op cryptocurrencies. Dit deed hij op maandag als onderdeel van zijn presentatie over de doelen van de SEC voor het reguleren van de crypto industrie. Hierin werden de crypto regelgeving en de strategie omtrent de regelgeving voor het jaar 2022 besproken. Gensler had hier het volgende over te zeggen:

“Als je geld inzamelt bij het publiek en het publiek verwacht winst op basis van die promotor, sponsor en de inspanningen van die groep. Dat is dan binnen de effectenwetten, en het is binnen de effectenwetten omdat het Congres met een brede kader werkt.”

Volgens Gensler zijn activa die zichzelf als token bestempelen hoogst waarschijnlijk in de categorie te plaatsten als effecten. Daarnaast werd aangegeven dat het investeren in cryptocurrencies en Special Purpose Acquisition Companies (SPAC’s) interessant en opwindend is. Hierover liet Gensler het volgende weten:

“Wat een beetje oud en echt belangrijk is, is het basisidee dat er geld wordt ingezameld bij het publiek en het publiek over de winst nadenkt, waardoor basisinformatie en alles gegeven dienen te worden.”

Gary Gensler is als voorzitter van de SEC al vaak in het nieuws geweest omtrent zijn uitspraken over regelgeving en de rechtszaak tegen Ripple Labs. Hem werd gevraagd of Ethereum bestempeld kan worden als een effect, aangezien Ripple (XRP) wordt gezien als effect. Op deze vraag weigerde Gensler te antwoorden. Hij gaf aan dat hij geen commentaar zou geven op vragen met betrekking tot een specifieke cryptocurrency.

Het is voor de crypto industrie van belang wat de SEC aan regelgeving wil implementeren. In verleden zijn geïmplementeerde regels over de financiële sector veelal overgenomen door andere landen in de wereld. Om deze reden is het dus onder ander van belang hoe de rechtszaak tegen Ripple eindigt en hoe tokens zoals Ethereum zullen worden bestempeld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN