Shiba Inu nieuws

Kan Shiba Inu indruk maken in 2022 of is de rage voorbij?

Shiba Inu (SHIB) was een van de best presterende cryptocurrencies van 2021. Gedurende het jaar steeg de munt flink in de grafieken en wist zelfs een marktkapitalisatie van $40 miljard te behalen, wat de aandacht trok van zowel cryptocurrency als de reguliere gemeenschappen.

SHIB is een cryptocurrency die functioneert als een token bovenop het Ethereum-netwerk. De token haalt veel inspiratie uit Dogecoin (DOGE) en gebruikt zelfs hetzelfde hondenras in zijn branding. SHIB werd voor het eerst gelanceerd in 2020 door de anonieme “Ryoshi”, en zag niet veel interesse totdat Dogecoin begin 2021 aan een enorme bull run begon. Dit leidde ertoe dat investeerders op zoek gingen naar “de volgende Dogecoin”, en Shiba Inu was de meest voor de hand liggende kandidaat.

Kan Shiba Inu in 2022 weer viral gaan?

Nu vragen cryptocurrency-investeerders zich af of Shiba Inu ook in 2022 indruk kan maken, of dat SHIB momentum zal verliezen na een geweldige prestatie in 2021. Voordat we Shiba Inu-voorspellingen voor 2022 doen, moeten we zowel “meme-tokens” in het algemeen als evenals de bijzonderheden van het Shiba Inu-project.

Net als de meeste andere meme-tokens, is het eerlijk om te zeggen dat SHIB niet veel fundamentele waarde heeft. De token leunt voornamelijk op het hebben van een zeer betrokken gemeenschap van houders die het woord verspreiden via internetmemes. Zoals we allemaal weten, zijn internettrends vaak wispelturig en kan iets dat de ene dag geliefd is, de volgende als volledig achterhaald worden beschouwd. Dit betekent dat het moeilijk is om langetermijnprognoses te maken over cryptocurrencies zoals Shiba Inu.

Als 2022 een bearish jaar blijkt te zijn voor cryptocurrency als geheel, zijn er niet al te veel redenen om te verwachten dat Shiba Inu het beter zou doen dan de markt. Meme-tokens hebben de neiging om goed te presteren wanneer crypto-investeerders euforisch zijn en geen bedenkingen hebben om hun geld in de meest risicovolle investeringen te steken. Als iedereen zich zorgen maakt over het beschermen van zijn investeringen, zou het vreemd zijn om veel vraag naar SHIB te verwachten.

Het Shiba Inu-project heeft een aantal trucjes in petto

Toch moeten we niet al te oneerlijk zijn tegenover het Shiba Inu-project, aangezien ze werken aan nieuwe functies die SHIB zouden helpen onderscheiden van de rest van de meme-token-menigte. Een voorbeeld hiervan is de DOGGY DAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie die leden van de gemeenschap de mogelijkheid geeft om het Shiba Inu-project in de gewenste richting te sturen. In eerste instantie zullen de beslissingen die via DOGGY DAO worden genomen gericht zijn op ShibaSwap, maar het team is van plan om in de toekomst ook meer generieke bestuursvoorstellen mogelijk te maken. Het DOGGY DAO-platform wordt in meerdere fasen gelanceerd en het is de moeite waard om de voortgang in de gaten te houden als je geïnteresseerd bent in Shiba Inu.

ShibaSwap, de gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs gelanceerd door het Shiba Inu-project, zal ook als een belangrijke indicator dienen. Het volgen van de totale waarde vergrendeld (TVL) en het handelsvolume van het platform zal waarschijnlijk waardevolle informatie opleveren over het toekomstige traject van Shiba Inu. SHIB-handelsvolumes op grote gecentraliseerde beurzen zijn ook een belangrijk stuk informatie. Als de volumes afnemen, zou dit erop wijzen dat handelaren niet al te geïnteresseerd zijn in SHIB, wat een slecht teken zou zijn voor een project dat grotendeels afhankelijk is van virale aantrekkingskracht en aandacht.

Shibarium komt er wellicht ook aan

De hoofdontwikkelaar van het project, Eric M, hintte recentelijk ook naar een mogelijke release van Shibarium. Hij onthulde dit in een vraag- en antwoordsessie op Discord, waar hij beweerde dat de layer-2-oplossing in de toekomst voor de gemeenschap zal worden vrijgegeven.

Het idee voor Shibarium als layer-2-oplossing werd voor het eerst onthuld door Shiba Inu’s oprichter Ryoshi via Medium. In de post verklaarde hij dat het idee achter Shibarium was dat het netwerk de dure gastarieven die gebruikers moeten betalen, zou omzeilen. Andere voordelen zijn snellere transacties, volledig beheer en een milieuvriendelijke blockchain voor het netwerk. Ryoshi zei het volgende in mei 2021:

“Wie gaat dit bouwen? Welnu, ik heb al gesproken met een zeer bekwaam blockchain-team dat vrijwillig heeft aangeboden om dit voor het Shiba-ecosysteem te bouwen en volledig te decentraliseren. Er kan nooit een enkele bron van mislukking of enige admin zijn – het moet altijd worden gedoneerd aan de Shiba-god van decentralisatie.”

Conclusie

Als je inzicht wilt krijgen in waar SHIB vervolgens naartoe kan gaan, is het ook verstandig om Dogecoin te volgen, de cryptocurrency die in feite de blauwdruk heeft gemaakt voor tokens zoals Shiba Inu. De markten voor Dogecoin zijn behoorlijk afgekoeld, aangezien de DOGE-prijs met bijna 80% daalde ten opzichte van het hoogste punt ooit in mei 2021. Het hoogste punt ooit van SHIB kwam in oktober van hetzelfde jaar en de SHIB-prijs daalde met ongeveer 67% van zijn hoogtepunt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN