Cardano

Cardano: De sociaal verantwoordelijke blockchain

Er worden door de Cardano Foundation vorderingen gemaakt in de aanpak van klimaatverandering door middel van landherstel inspanningen. De Stichting gaf op zondag aan dat er een mijlpaal bereikt is van één miljoen geplante bomen. Cardano (ADA) lijkt klaar te zijn om meer initiatieven te ondersteunen voor het planten van bomen en de meest duurzame en groene blockchain te worden.

Cardano bereikt mijlpaal van één miljoen bomen

Onlangs werd er een overeenkomst met Veritree getekend voor de inspanningen omtrent herbebossing. Veritree is een klimaat herstelplatform dat middels blockchain-technologie boomplantages voor klanten kan vastleggen en volgen. Cardano holders kunnen op het platform Cardano Forest de tokens inruilen voor limited edition TREE-tokens. Per uitgewisselde ADA plant Veritree vervolgens één boom. Met de TREE-tokens kunnen NFT’s worden gekocht in de vorm van digitale kunst en digitale bomen.

Frederik Gregaard, de uitvoerder van de Cardano Foundation, gaf op 9 januari aan dat het Cardano-bos het mijlpaal van 1 miljoen bomen heeft bereikt. Voor de transparantie en de geloofwaardigheid zijn alle verificatiegegevens van het herbebossen vastgelegd op de Cardano-blockchain. Momenteel is de Cardano Foundation op zoek naar ondersteuning van landherstel activiteiten in Kenia, aldus Gregaard.

De sociaal verantwoordelijke blockchain

Charles Hoskinson, de oprichter van de Cardano-blockchain, heeft meerdere keren benoemd dat de sociale verantwoordelijkheid van Cardano één van de belangrijkste doelen is. Momenteel wordt het project gebruikt om onderwijssystemen in Ethiopië te vernieuwen.

Al langer staat Cardano bekent als milieuvriendelijke blockchain vanwege het lage energieverbruik in vergelijking met andere blockchains. In tegenstelling maakt Bitcoin gebruik van een proof-of-work (PoW) consunsusmechanisme, dat voor sommigen woede opwekt vanwege het hoge energieverbruik. Cardano werkt met een proof-of-stake (PoS) -algoritme dat aannemelijk milieuvriendelijker is.

Het Cardano Forest project maakt daarnaast deel uit van een breder pakket aan inspanningen om in een koolstof neutrale blockchain te transformeren. Volgens Gregaard past het positioneren van Cardano als leider in klimaatimpact bij de kern van de onderliggende filosofie van de Cardano Foundation. De investeerders van ADA kunnen in ieder geval zeker zijn van het feit dat het cryptocurrency-project om het milieu geeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN