Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Ethereum-bedenker Vitalik Buterin evalueert zijn voorspellingen van de afgelopen tien jaar

Ethereum-bedenker Vitalik Buterin begon het nieuwe jaar met een terugblik op een aantal voorspellingen die hij de afgelopen tien jaar had gedaan voor Bitcoin, Ethereum en crypto in het algemeen.

Volgens een reeks tweets die op nieuwjaarsdag werden gepubliceerd, benadrukte Buterin een artikel (getiteld: “Bitcoin Is Not Losing Its Soul – Or, Why the Regulation Hysteria Is Missing the Point”) dat hij in juni 2013 had geschreven (voor Bitcoin Magazine), waarin hij sprak over de regulering van Bitcoin en Bitcoin-exchanges.

Buterin zei dat de belangrijkste sterke punten van Bitcoin de wereldwijde bruikbaarheid en de weerstand tegen censuur waren.

Buterin lachte om een aantal voorspellingen die hij in 2015 deed over wanneer proof-of-stake (PoS) en sharding zouden worden gelanceerd, door te zeggen dat hij “erg fout zat en het uitlachen waard was”. Hij vermeldde dat de kernfout in zijn voorspellingen was dat hij “de complexiteit” van softwareontwikkeling op dat moment “diep onderschatte”.

De mede-oprichter van de Ethereum Foundation zei dat het onderzoeksteam van het project is gegroeid en “veel meer” waarde hecht aan eenvoud dan in het verleden, met meer waardering voor pragmatische compromissen.

Buterin evalueerde het Ethereum whitepaper, dat eind 2013 werd gepubliceerd, en zei dat het veel van de toekomstige koers van crypto juist had. Hij zei dat de paper “in principe ‘defi‘ voorspelde”, terwijl het de plank missloeg op het gebied van non-fungible tokens (NFT’s). Hij wees ook op het gebrek aan vooruitgang voor gepersonaliseerde bestandsopslag en -verwerking.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN