Bitcoin

Bitcoin-investeerders zijn in “extreme angst” na crash

Nadat de Bitcoin koers crashte onder de $42k, is de angst- en hebzuchtindex gedaald tot extreme angstwaarden die sinds juli vorig jaar niet meer zijn gezien, zoals een analist in een CryptoQuant-bericht opmerkte.

De “angst- en hebzuchtindex” is een crypto-indicator die het algemene sentiment onder beleggers in de markt meet. De index gebruikt getallen om het sentiment weer te geven op een numerieke schaal die loopt van nul tot honderd. Waarden van de indicator boven de vijftig betekenen dat het sentiment van de bezitter dat van hebzucht is, terwijl waarden onder de 50 impliceren dat de markt momenteel angstig is. Indexwaarden onder de 25 en die boven de 75 vallen in de categorie ‘extreme’, die respectievelijk extreme angst en extreme hebzucht betekenen.

De indicator blijft meestal in de hebzuchtzone tijdens bullruns. Extreme hebzuchtwaarden hebben historisch gezien aangegeven dat een correctie in de prijs van Bitcoin nabij kan zijn en dat er een top zou kunnen ontstaan. Aan de andere kant kunnen er waarden van angst zijn tijdens bearish trends, en extreme angst zou kunnen betekenen dat er binnenkort een bodem kan worden gevormd, zoals hieronder te zien is in een grafiek van afgelopen jaar:

Bron: CryptoQuant

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, is de indicator nu gedaald tot een waarde van 15. Dit is de laagste waarde sinds juli van het voorgaande jaar, toen de Bitcoin koers zijn vorige dieptepunt bereikte. De analist in de post merkt echter op dat dit niet noodzakelijk betekent dat de huidige prijs ook een bodem heeft bereikt. Dit omdat de indicator, na de crash van mei, ook meerdere malen soortgelijke extreme angstgevoelens weergaf, voordat de Bitcoin koers weer steeg.

Het is dus best mogelijk dat de huidige lage waarden van de indicator een tijdje aanhouden, net als toen, voordat de prijs zijn weg weer omhoog vindt. Op het moment van schrijven zweeft de prijs van Bitcoin rond de $41,7k, een daling van ongeveer 12% in de afgelopen zeven dagen. De Bitcoin koers is echter met ongeveer 40% gedaald sinds zijn all-time high dat in november behaald werd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN