Alibaba NFT

Aandelen van GameStop stijgen na NFT-geruchten

Zoals we eerder al aangaven, is de inmiddels wereldberoemde beursgenoteerde gamingretailer GameStop (GME) de laatste tijd druk bezig geweest met het onderzoeken van de NFT-markt. Nu is echter, in een artikel van The Wall Street Journal, duidelijk geworden dat het bedrijf sinds mei stilletjes gewerkt heeft aan een NFT-marktplaats.

Volgens een donderdagrapport van The Wall Street Journal heeft GameStop zich echter ook geconcentreerd op het vullen van verschillende vacatures voor Web3- en NFT-ervaren software-engineers en productmarketeers. Het artikel gaf aan dat het bedrijf nu meer dan 20 mensen heeft aangenomen om zijn vers gecreërde NFT-eenheid te bedienen.

Een niet nader genoemde bron die bekend is met de plannen van GameStop vertelde dat de eenheid een NFT-platform bouwt dat het kopen, verkopen en verhandelen van gaming-NFT’s mogelijk maakt, samen met het opzetten van belangrijke cryptocurrency-samenwerkingen.

Het is de bedoeling dat de marktplaats later dit jaar wordt gelanceerd, en het bedrijf zou dicht bij het sluiten van partnerschappen zijn met twee cryptobedrijven die technologie zullen delen en, samen met andere aanvullende NFT-projecten, zullen investeren in de ontwikkeling van blockchain- en NFT-games.

Het is gemakkelijk in te zien waarom GameStop groots in gaat zetten op NFT’s, aangezien OpenSea, een van ‘s werelds toonaangevende NFT-marktplaatsen, nu gewaardeerd wordt op $13,3 miljard. Tel daarbij op dat de retailer fysieke winkels moet sluiten door de opkomst van digitale downloads en het is duidelijk waarom de aandelenmarkt zo positief op het rapport heeft gereageerd. Volgens Reuters stegen de GameStop-aandelen met 27 procent na het nieuws.

Het gebrek aan benoemde bronnen of directe bevestiging van GameStop in The Wall Street Journal heeft echter voor twijfels gezord in de community. Het is tot op heden nog niet officieel aangekondigd door het bedrijf. We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden omtrent dit onderwerp.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN