Crypto Nieuws

MoneyGram verkrijgt minderheidsbelang in Coinme

MoneyGram, het beursgenoteerde geldtransferbedrijf dat bekend is geworden in de cryptomarkt door zijn voormalige samenwerking met Ripple, heeft een strategische minderheidsinvestering gedaan in Coinme, een cryptocurrency-uitwisselingsdienst in de Verenigde Staten, zo maakte het bedrijf gisteren bekend.

De investering geeft MoneyGram een ​​eigendomsbelang van 4% in Coinme en sluit de Series A-financieringsronde van de beurs af. De investering bouwt voort op een eerdere samenwerking tussen MoneyGram en Coinme in mei 2021. De oorspronkelijke samenwerking is opgericht om een ​​crypto-naar-cash-model te pushen door Bitcoin (BTC) te verbinden met fiat-valuta.

De twee bedrijven zullen tevens samenwerken aan aanvullende initiatieven, aldus de aankondiging. Alex Holmes, voorzitter en CEO van MoneyGram, zei het volgende in een verklaring:

“Ons unieke cash-to-bitcoin-aanbod met Coinme, aangekondigd in mei 2021, heeft ons bedrijf geopend voor een geheel nieuw klantensegment, en we kunnen niet blijer zijn met onze vooruitgang. Naarmate we onze innovatie-inspanningen versnellen, sluiten partnerschappen met startups zoals Coinme zal onze positie als marktleider in het gebruik van blockchain en vergelijkbare technologieën verder versterken.”

Momenteel kunnen in de VS gevestigde MoneyGram-gebruikers hun Bitcoin en crypto-tegoeden inwisselen voor contanten bij verkooppunten. De website van Coinme meldt dat het momenteel actief is in 48 Amerikaanse staten, met plannen voor de toekomst om wereldwijd uit te breiden. Het werd tevens onlangs door Deloitte uitgeroepen tot een van de snelstgroeiende technologiebedrijven in Noord-Amerika.

Terwijl MoneyGram schijnbaar zijn samenwerking met Coinme versterkt, heeft het, zoals gezegd, in 2021 zijn samenwerking met op blockchain gebaseerde betalingsfirma Ripple Labs beëindigd. De twee bedrijven tekenden een strategische samenwerkingsovereenkomst in 2019, waarbij miljarden dollars werden verwerkt via Ripple’s RippleNet en ODL. MoneyGram schortte het partnerschap echter op in februari 2021 nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht ingediend had tegen Ripple wegens vermeende schendingen van effecten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN