Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont opnieuw zwakte, maar is een snel herstel mogelijk?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers laat opnieuw zwakte zien en lijkt vooralsnog geen reversal te willen maken. Al weken lang spraken wij van het scenario waarbij we mogelijk de $42.000 konden gaan opzoeken. Hoe graag wij ook liever het korte termijn bullishe scenario hadden gezien, was dat helaas niet het geval. We gaan hier vandaag dieper op in en laten zien welke prijsniveau’s belangrijk zijn om in de gaten te houden.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is er maar één doel voor deze week en dat is geen wekelijkse candleclose krijgen onder de $43.160. Dit is de onderkant van de wekelijkse demand. Er mag een wick onder komen, maar een candleclose zal short term zeer bearish zijn voor de Bitcoin koers. $30.000 scenario’s gaan dan namelijk in beeld komen.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek lijkt het vooralsnog nog allemaal mee te vallen. Ja, de Bitcoin koers is aardig gedaald, maar de kans is groot dat als we de liquiditeit onder de $42.000 gaan ophalen dat we herstel in de markt gaan zien. Er rest ook nog altijd de mogelijkheid dat we doorschieten en de liquiditeit onder de $39.600 gaan ophalen. Ook in dat geval verwacht ik daarna herstel. Mochten we geen sterke reactie gaan zien en we sluiten er op de daggrafiek onder, is er echt stront aan de knikker. Dan moeten we echt rekening gaan houden met veel meer downside, richting de $30.000 regionen.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Mochten we de liquiditeit nu nog niet op gaan halen en iets van herstel gaan zien ga ik kijken naar shorts rond de $46.822-$45.827 regionen. Als we eerst de liquiditeit onder de $42.000 ophalen valt dat scenario weg. De komende uren en wellicht dagen is het dus even aankijken wat de Bitcoin koers gaat doen. Ik ben niet geïnteresseerd in long opportunities, zo lang we de liquiditeit aan de onderkant niet ophalen en shorts zijn alleen op hogere prijspunten interessant. Dus voor nu is het voor mij in ieder geval rustig op de handen zitten.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er vooralsnog niet goed uit voor de Bitcoin koers. Macro wise zijn we nog steeds super bullish, maar op de lagere tijdsframes is er weinig reden tot juichen. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN