Bitcoin daling

De bearmarkt kan getriggerd worden door deze factoren, aldus Coin Bureau

De presentator van het populaire, op cryptocurrency-gerichte, YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een nieuwe video zijn 1,83 miljoen YouTube-abonnees verteld dat de bearmarket zal beginnen als een combinatie van verschillende sleutelfactoren plaatsvindt. Hij gaf het volgende aan:

“De eerste voorwaarde is een soort katalysator die waanzinnige hoeveelheden hype zou creëren en cryptoprijzen naar onhoudbare hoogten zou drijven, zoals de goedkeuring van een spot-Bitcoin ETF [exchange-traded fund].

Ik zeg dit omdat de BTC-top in de vorige bullmarkt plaatsvond op dezelfde dag dat Bitcoin-futures in 2017 op de CME [Chicago Mercantile Exchange] begonnen te handelen.

De kans dat dit opnieuw zal gebeuren met een spot-Bitcoin ETF is vrij groot, en mijn bewijs hiervoor is de recordinstroom die we zagen met de eerste Bitcoin Futures ETF toen deze werd genoteerd in de Verenigde Staten [in oktober 2021] .

Het is niet verrassend dat de instroom en het handelsvolume sindsdien aanzienlijk zijn gedaald.”

De presentator van het Coin Bureau, ook wel bekend als Guy, gaf vervolgens aan dat hij zich ook zorgen maakt over de manier waarop regulering de toekomst van cryptocurrencies op meer dan een half dozijn manieren kan beïnvloeden. Hij zei hier het volgende over:

“De vierde en laatste voorwaarde waaraan moet worden voldaan om de bullmarkt te beëindigen, is een cryptospecifieke factor die de cryptomarkt doet crashen. Aan zwarte zwanen is hier echt geen gebrek.

Een hardhandig optreden tegen Tether [USDT], een hardhandig optreden tegen stablecoins in het algemeen.

Een hardhandig optreden tegen crypto-ontwikkelaars vanwege de slecht geformuleerde bepalingen in de onlangs aangenomen infrastructuurwet, een hardhandig optreden tegen crypto-miners en validators om dezelfde reden.

Een hardhandig optreden tegen crypto-wallets in naam van het witwassen van geld. Een hardhandig optreden tegen DeFi [gedecentraliseerde finance] om dezelfde reden.

Een hardhandig optreden tegen cryptomining vanwege milieuproblemen [en] energietekorten.”

Verder in de video keek Guy naar de metaverse-sector in de crypto-industrie. Hij volgde een eerdere discussie over de ontluikende cryptosector op en gaf aan dat hij denkt dat de recente interesse van bedrijven in de ruimte een teken is van toenemende expansie en momentum. Hij vervolgde met:

“Het metaverse verhaal zal doorgaan samen met de groei van NFT’s [niet-fungible tokens], blockchain-gaming en andere crypto-niches die onder dezelfde paraplu vallen. Ze zullen ook de acceptatie van cryptocurrency op institutioneel niveau stimuleren. We hebben al een dozijn grote merken in NFT’s zien stappen, de nieuwste is Adidas, wiens NFT-collectie erin slaagde om kortstondig de grootste te worden op basis van handelsvolume.”

Zoals je hierboven gelezen hebt, ziet Guy veel beren op de weg (no pun intended) die de cryptocurrency-markt negatief zouden kunnen beïnvloeden, waarvan de belangrijkste regulering is. In een eerder geplaatst artikel gaf FTX-oprichter Sam Bankman-Fried ook al aan dat dit een grote invloed kan hebben op de markt. Hij bekeek het echter van de positieve kant, en zei:

“De dingen die me optimistisch maken, zijn in feite meer duidelijkheid over de regelgeving in de VS en wereldwijd, wat volgens mij een hoop zou kunnen helpen bij de institutionele acceptatie.”

Hoe denken jullie hierover? Denken jullie dat regelgevers negatief of juist positief zullen beslissen over de cryptocurrency-markt? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN