El Salvador Vulkaan Bitcoin

President Bukele voorspelt Bitcoin $100k rally, verdere invoering en meer

Bukele ziet ook een explosieve groei aankomen voor de twee eigen initiatieven van El Salvador op basis van BTC – Bitcoin City en Volcano bonds.

Op 2 januari deelde El Salvador president Nayib Bukele vijf bullish voorspellingen over de prestaties van Bitcoin (BTC) voor het jaar 2022.

Vorig jaar werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde onder Bukele’s presidentschap als tegenmaatregel tegen de groeiende inflatie in het land. Sinds de legalisering kocht de president 1.370 BTC voor de reserve van het land en herinvesteerde hij de ongerealiseerde winsten in nieuwe infrastructuurprojecten, waaronder een ziekenhuis en een school.

President Bukele voorspelde dat nog twee landen zich bij El Salvador zullen aansluiten om Bitcoin in 2022 in te voeren als wettig betaalmiddel. In datzelfde jaar verwacht hij een bull-run die de BTC-prijs naar een nieuw hoogtepunt van 100.000 dollar zal brengen.

Bukele voorziet ook een aankomende explosieve groei voor El Salvador’s twee eigen op BTC gebaseerde initiatieven – Bitcoin City en Volcano bonds. Zoals Cryptobenelux eerder meldde, voorziet de president dat Bitcoin City een volledig functionele stad wordt met woonwijken, winkelcentra, restaurants, een haven, “alles rond Bitcoin.”

Volgens Bukele zal “Bitcoin City dit jaar met de bouw beginnen”, wat de ontwikkeling van de door BTC-obligaties ondersteunde virtuele stad van 1 miljard dollar impliceert. Samen met deze ontwikkeling voorspelt hij een overinschrijving op de Volcano bonds.

Bukele voorspelt ook dat Bitcoin dit jaar een belangrijk verkiezingsonderwerp zal worden in de Amerikaanse verkiezingen en vertelde zijn volgers op Twitter om uit te kijken naar “een enorme verrassing” op de Bitcoin 2022-conferentie.

De invoering van Bitcoin in El Salvador stuitte op een reeks technische obstakels, met als laatste de melding van vermiste tegoeden van de eigen Bitcoin-portemonnee, Chivo.

Cointelegraph meldde dat ten minste 50 Salvadoranen in december een verlies van meer dan 96.000 dollar hebben gemeld als gevolg van een onbekende fout in de Chivo portemonnee.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN