India banken crypto

Indiase autoriteiten vallen cryptocurrency-exchanges aan voor fraude

India’s Directorate General of GST Intelligence (DGGI) heeft zaterdag naar verluidt invallen gedaan bij grote cryptocurrency exchanges. Hun kantoren werden doorzocht en “massale goederen- en services tax (GST) ontduiking is ontdekt door DGGI.”

Belastingautoriteiten zeggen dat cryptocurrency-exchanges GST-belasting hebben omzeild

India’s Directorate General of GST Intelligence (DGGI) heeft zaterdag naar verluidt invallen gedaan bij grote cryptocurrency exchanges in het hele land. Het persbureau ANI citeert officiële bronnen:

“Ongeveer een half dozijn kantoren van cryptocurrency dienstverleners zijn doorzocht en massale goederen en diensten belasting (GST) ontduiking is ontdekt door DGGI.”

Volgens de bronnen onderzoeken de autoriteiten Coinswitch Kuber (Bitcipher Labs), Coindcx (Neblio Technologies), Buyucoin (Iblock Technologies), en Unocoin (Unocoin Technologies). Het optreden heeft belastingontduiking ter waarde van ongeveer Rs 70 crore ($9,4 miljoen) aan het licht gebracht, aldus de publicatie.

De inval volgde op de ontdekking van een grote GST-belastingontduiking van Rs 40,5 crore door cryptocurrency exchange Wazirx vrijdag. De autoriteiten hebben vervolgens Rs 49,20 crores in contanten met betrekking tot ontdoken GST, rente en boete teruggevorderd van de exchange.

Officiële bronnen benadrukten dat cryptocurrency exchanges een commissie aanrekenen voor het faciliteren van de aan- en verkoop van cryptocurrencies:

“Deze diensten trekken een GST-heffing van 18% aan die ze allemaal hebben ontdoken.”

Een andere officiële bron, die deel uitmaakte van de zoektocht, vertelde de publicatie:

“Deze transacties werden onderschept door DGGI en ze werden geconfronteerd met bewijs dat bewees dat er geen GST werd betaald.”

Crypto exchanges betaalden vervolgens Rs 30 crore en Rs 40 crore als GST, rente en boete voor het niet naleven van de wettelijke bepalingen van de GST-wet, aldus de publicatie. Bovendien heeft de Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) Rs 70 crore van hen teruggevorderd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN