Ethereum koers

Ethereum gaat in 2022 fikse concurrentie krijgen, aldus Arcane Research

In de wekelijkse update van Arcane Research, gaf het bedrijf aan dat Ethereum aankomend jaar flink wat concurrentie te verduren zal krijgen. Het ging tevens ook dieper in op wat er met meme-cryptocurrencies en met de NFT-markt gaat gebeuren.

The Weekly Update voorspelt dat de nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH), het beter zal doen dan de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), op het gebied van prijsprestaties. Het voegde er echter aan toe dat het niet verwacht dat de zogenaamde flippening volgend jaar al zal plaatsvinden. Het gaf het volgende aan:

“ETH zal het beter blijven doen dan BTC, maar we zullen niet zien dat de marktkapitalisatie van ETH die van BTC overtreft.”

Het rapport ging verder met stellen dat het toonaangevende smart contract-platform echter te maken zal krijgen met fikse concurrentie. Zo presteerden Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Terra (LUNA), Fantom (FTM) en Harmony (ONE) het afgelopen jaar al veel beter dan ETH qua ROI, waarbij LUNA, het hoogste rendement behaalde van 14,823%, vergeleken met de stijging van 455% van Ethereum.

Het gaf tevens aan dat Binance Coin (BNB) de beste performer was van de top 3 cryptocurrencies, met een stijging van 1344%. Het zei het volgende hierover:

Bitcoin heeft de aandelenmarkt in 2021 misschien verslagen, maar het is in het stof gelaten door andere cryptocurrencies. Binance Coin (BNB) is de best presterende van de drie grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie, met een winst van 1344%.

Het Binance Smart Chain-ecosysteem heeft in 2021 een enorme groei doorgemaakt, waarbij een deel van het marktaandeel van Ethereum is weggenomen. Hoewel Ethereum zijn onbetwistbare positie als het “enige” smart contract-platform heeft verloren, heeft ETH ook BTC in 2021 verpletterd met een winst van 455%.”

Het rapport gaf aan dat de native tokens van de kleinere layer-1’s volgend jaar beter zullen presteren dan ETH, aangezien gebruikersacceptatie en de instroom van fondsen blijven toenemen en de prijzen van deze munten zullen opdrijven.

“De acceptatie van andere layer-1’s dan Ethereum zal blijven toenemen en ze zullen het beter blijven doen dan ETH.”

Wat betreft meme-cryptocurrencies, zoals de tokens met een hondenthema Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), voorspelde het bedrijf dat de meerderheid van deze tokens uiteindelijk zullen crashen na hun massale rally in 2021:

“De meeste memecoins zullen in de vergetelheid raken, omdat ze een historisch overblijfsel zijn van de absurde tijden van 2021.”

Wat betreft de NFT-markt, gaf het aan dat het afgelopen jaar een doorbraak jaar was voor de ontluikende markt. Zo werd in maart Beeple’s “Everydays: the First 5000 Days” verkocht op een Christie’s veiling voor maar liefst $69,3 miljoen, waarmee het het op acht na duurste kunstwerk is dat in 2021 werd verkocht. Tevens zijn mainstream bedrijven, zoals Ubisoft, Nike, Adidas en Visa, allemaal bezig om de markt te betreden. Dit zal, volgens Arcane Research, volgend jaar niet verminderen:

“Voorspelling 2022: traditionele gamebedrijven zullen manieren blijven onderzoeken om NFT’s in de games te implementeren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN