Bitcoin mining map

Iran kondigt wederom tijdelijk verbod aan op Bitcoin-mining

Iran heeft voor de tweede keer dit jaar besloten om een tijdelijk verbod te plaatsen op Bitcoin-mining. Het heeft deze opdracht gegeven omdat het de druk op het energienet van het land tijdens de wintermaanden wil verminderen, in een poging om grote uitvallen te voorkomen. Het maakte tevens duidelijk dat miners naar verwachting in maart 2022 hun activiteiten weer mogen hervatten.

Zoals gezegd is dit de tweede keer dit jaar dat de Iraanse regering een tijdelijk verbod op mining-activiteiten aankondigde. De eerste keer was in mei van dit jaar, toen het aangaf dat het anticipeerde op het seizoen met het hoogste energieverbruik in het land. De functionarissen van het land beweerden al maanden voor de eerste aankondiging dat het elektriciteitsnetwerk deze stormloop niet aan zou kunnen, wat leidde tot talloze stroomuitvallen. Enigszins verwacht, gaven ze de schuld aan cryptomining.

In reactie op de tweede tijdelijke stop, reageerde Mostafa Rajabi Mashhadi, directeur van het door de staat gerunde Iran Grid Management Co. en een woordvoerder van de Iraanse energie-industrie, door aan te geven dat de maatregelen tot 6 maart van kracht zullen zijn in een poging het risico op stroomuitval te verminderen en de stroomvoorziening van huishoudens in het land te verzekeren.

Bitcoin-miners zullen naar schatting 209 megawatt aan stroom vrijmaken door de komende maanden te stoppen. Andere maatregelen voor het rantsoeneren van energie die door de Iraanse regering worden gebruikt, zijn onder meer het uitschakelen van straatverlichting in sommige gebieden en het beperken van het energieverbruik in kantoren, aldus het rapport. Het ging verder met:

“Autoriteiten treden ook op tegen illegale mining die wordt uitgevoerd door zowel particulieren thuis als grootschalige industriële eenheden. Deze exploitanten zonder vergunning zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de cryptomining in het land en verbruiken meer dan 600 megawatt aan elektriciteit.”

“De dagelijkse vraag naar gas van Iran in de huishoudelijke sector steeg voor het eerst in de geschiedenis tot een ongekende 570 miljoen kubieke meter per dag, terwijl het land zijn aardgasproductie heeft ‘maximaal’ op 800 miljoen kubieke meter per dag, volgens een nationale verklaring van de Iraanse Gas Co. vorige week”, aldus het rapport. “De buitensporige vraag heeft geleid tot een vermindering van de elektriciteitsvoorziening aan industriële eenheden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN