Binance opnamelimiet

Binance ontvangt principiële goedkeuring in Bahrein

Het was een uitdagend jaar voor Binance en zijn entiteiten, aangezien toezichthouders in het VK, Nederland, Japan, Italië en verschillende andere landen over de hele wereld waarschuwden voor de niet-gelicentieerde activiteiten van de beurs. Sommige rechtsgebieden hebben zelfs handhavend opgetreden tegen Binance wegens illegale activiteiten. Zo heeft de Turkse Financial Crimes Investigation Board (MASAK) onlangs de lokale entiteit van Binance een boete van bijna $750.000 opgelegd wegens vermeende overtreding van de antiwitwasregels.

De beurs heeft echter in het afgelopen jaar verschillende stappen ondernomen om volledig gereguleerd te worden. Deze stappen van Binance kunnen binnenkort eindelijk beloond worden, nadat het bedrijf de principiële goedkeuring heeft gekregen van de Centrale Bank van Bahrein (CBB) om activiteiten in het Koninkrijk uit te voeren.

In een aankondiging op maandag zei Binance dat CBB “de eerste toezichthouder in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA) is die een principiële goedkeuring verleent aan een Binance-entiteit”, wat betekent dat de beurs het volledige aanvraagproces nog moet doorlopen.

Abdulla Haji, CBB’s directeur voor licenties, bevestigde de stap en vertelde aan Bloomberg dat zodra Binance de vestigingsvereisten voltooit, licentieverlening “een kwestie van formaliteiten” is. Tevens gaf Haji aan dat het Koninkrijk Bahrein “de perfecte plek” voor Binance is om zijn hoofdkantoor in de MENA-regio op te zetten.

“Erkenning en goedkeuring van nationale regelgevers, zoals de Centrale Bank van Bahrein, is essentieel om vertrouwen op te bouwen in crypto en blockchain en om massale acceptatie verder te helpen verbeteren”, aldus Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance.

De aankondiging komt ook te midden van de verschuiving van Binance van een gedecentraliseerde bedrijfsstructuur naar een met activiteiten gecentreerd in één rechtsgebied. Na de recente aankondiging en de recente overeenkomst in Dubai, ziet de Golfregio er nu uit als een topbestemming voor de beurs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN