Cardano

Charles Hoskinson: Dit zijn de doelen van Cardano in 2022

Charles Hoskinson, oprichter van IOHK – de stichting achter Cardano (ADA)– heeft een aantal doelen van het project in 2022 gedeeld via een live kerstuitzending op Youtube.

Hoskinson reflecteerde op de groei van Cardano en de gehele crypto-industrie. Hij noemde de non-fungible token (NFT) revolutie, de Decentralized Finance (DeFi) boom, en hoe hackers het gemunt hebben op DeFi projecten, wat leidt tot een verlies van meer dan $10,5 miljard alleen al in 2021.

Sprekend over de prestaties van Cardano dit jaar, merkte Hoskinson op dat meer dan “twee miljoen activa” zijn uitgegeven op Cardano, waarvan het grootste deel NFT’s zijn. Hij voegde eraan toe dat meer dan 127 projecten momenteel code schrijven om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op het netwerk, met ongeveer 20 tot 30 in de pijplijn om te lanceren in de komende drie maanden.

Cardano’s doelen voor 2022


Volgens Charles Hoskinson zijn een aantal van de belangrijkste plannen die Cardano heeft voor het komende jaar het bouwen van instellingen die het project ondersteunen en het lanceren van een formele open-source projectstructuur.

Hij legde uit:

“Volgend jaar, wat er gaat gebeuren is dat er een formele open-source projectstructuur gevormd gaat worden, een beetje zoals Hyperledger voor Linux. We zullen zien dat veel instellingen worden aangesloten, en alle mensen die er nu aan werken zullen worden overgeplaatst, inclusief ikzelf.”


Afrikaanse landen machtiger maken


Afrika is altijd een deel geweest van de strategie van Cardano, en volgend jaar wil het project zijn voetafdruk in het continent uitbreiden.

Met veel landen in Afrika die nog steeds geen financiële inclusie hebben, onthulde Hoskinson dat de Cardano Foundation van plan is om in het tweede kwartaal van 2022 “een financieel besturingssysteem te bouwen” dat Afrikanen toegang zal geven tot deFi diensten.

Hij zei:

“Mijn doel voor de tweede helft van 2022 is om uit te zoeken hoe we alle stukjes bij elkaar kunnen brengen om een end-to-end microfinancieringstransactie op Cardano te krijgen.

Dat dus een echt persoon in Kenia of elders met een blockchain-gebaseerde identiteit en kredietscore, stablecoin aan de andere kant, Cardano is de regelaar. Peer-to-peer, persoon-tot-persoon, klik op een knop, lening gaat naar hen. Zij betalen het terug, (en het) gaat naar de andere kant.”


De Cardano Foundation zet stappen om een revolutie teweeg te brengen en evenwicht en gelijkheid in de wereld te brengen, met de nadruk op Afrika.

Eerder dit jaar sloot Cardano een samenwerkingsovereenkomst met Tanzania om inwoners toegang te geven tot sociale, digitale identiteit en financiële empowerment. In augustus ging IOHK een samenwerking aan met de European Business University of Luxemburg om meer onderwijsopties te bieden aan studenten in Afrikaanse landen.

De oprichter van Cardano herhaalde het langetermijndoel van het project en merkte op dat alle noodzakelijke apparatuur en hulpmiddelen die toen ontbraken, nu beschikbaar zijn om deze doelen te bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN