Crypto Nieuws

Kraken gaat leningen aanbieden met NFT’s als onderpand

Volgens de CEO van de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Kraken, Jesse Powell, werkt het bedrijf hard aan een nieuwe functionaliteit waarmee gebruikers geld kunnen lenen door hun non-fungible tokens (NFT’s) als onderpand te gebruiken. Powell gaf het volgende aan tegen Bloomberg, waarin hij tevens uitlegde dat de beurs een systeem aan het ontwikkelen was dat de liquidatiewaarde van de NFT’s van gebruikers zou bepalen:

“Als je een CryptoPunk op Kraken deponeert, willen we de waarde daarvan in je account kunnen weergeven. En als je daar geld tegen wilt lenen.”

De nieuwste ontwikkeling komt omdat een aantal cryptocurrency-beurzen hun inspanningen intensiveren om meer diensten aan te bieden die gericht zijn op NFT’s. Powell gaf eerder dit jaar al aan dat het in San Francisco gevestigde bedrijf “een enorme hoeveelheid activiteit heeft gezien” rond NFT’s die verband houden met verschillende metaverses. Hij ging verder met:

“We denken dat dit steeds groter gaat worden, en we willen dat voor zijn. We werken momenteel aan een NFT-platform om beleggers toegang te geven tot de snelgroeiende NFT-markt.”

Tegelijkertijd heeft de rivaliserende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase ook zijn eigen NFT-platform ontwikkeld, waarbij 1 miljoen mensen zich op 14 oktober registreerden voor deelname aan de markt, ongeveer 24 uur nadat het bedrijf een wachtlijst lanceerde. Coinbase is van plan om een peer-to- peer-marktplaats te lanceren, waarmee gebruikers dergelijke tokens kunnen minten, kopen, presenteren en ontdekken.

Door hun eigen marktplaatsen te starten, hopen de beurzen een deel van de lucratieve markt te veroveren en te concurreren met gevestigde NFT-spelers zoals OpenSea, die claimt meer dan 600.000 gebruikers te hebben en toegang biedt tot meer dan 80 miljoen NFT’s. De marktplaats zei dat het tot op heden een verkoopvolume van meer dan 10 miljard dollar heeft geaccommodeerd. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke markt voor beurzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN