Google Web Store CryptoBenelux

Interesse in NFT’s blijft groeien, terwijl interesse in crypto stagneert

De gegevens van Google Trends laten zien dat de interesse in non-fungible tokens (NFT’s) deze week voor het eerst die in crypto heeft ingehaald, zoals een Twitter analist opmerkte. Hier zijn de gegevens die deze trend tussen de twee populaire zoektermen benadrukken:

Bron: Google Trends

Als we kijken naar de gegevens, is de interesse rond de zoekterm “NFT” sinds ongeveer augustus gestaag toegenomen. Deze week is echter voor het eerst dat de zoekterm vaker gezocht is dan “crypto”, aangezien de blauwe curve (NFT) de rode curve (crypto) heeft ingehaald.

Het is echter niet exact te zeggen of mensen daadwerkelijk vaker naar NFT’s gezocht hebben dan naar de zoekterm crypto, aangezien Google Trends maar beperkte informatie laat zien. Het puntensysteem van de zoekmachinegigant is namelijk niet uit te drukken in harde cijfers, aangezien het percentueel uitgedrukt wordt. Dit betekent dus dat we kunnen stellen dat de groei van de interesse naar NFT’s harder gegroeid is dan de groei van de interesse naar crypto.

Wat betekent dit?

De vertraging van de interesse naar de zoekterm crypto kan het gevolg zijn van het feit dat Bitcoin (evenals de markt als geheel) al een tijdje grotendeels consolideert. Aan de andere kant bevindt de NFT-markt zich al een tijdje relatief in een fase van hype, dus het is niet meer dan normaal dat de interesse blijft stijgen.

Een andere factor kan ook zijn dat, aangezien crypto (en Bitcoin) zich al als populaire termen hebben gevestigd, er niet zoveel mensen rechtstreeks naar termen als deze zoeken. Dit terwijl NFT’s nu pas mainstream worden, waardoor er veel nieuwkomers zijn die de term opzoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN