Bitcoin nieuws

Jack Dorsey gelooft dat Bitcoin de Amerikaanse dollar gaat vervangen, maar twijfelt aan Web3

De bekende oud-CEO van Twitter en huidige CEO van Block (voorheen Square), Jack Dorsey, heeft zich recentelijk weer uitgesproken over de koningsmunt. Hij gaf in een recente uitwisseling op Twitter met Cardi B aan dat Bitcoin (BTC) uiteindelijk de Amerikaanse dollar zal vervangen. Hij tweette het volgende:

Dit is niet de eerste keer dat Dorsey crypto, en Bitcoin in specifiek, publiekelijk heeft ondersteund, aangezien hij eerder publiekelijk Bitcoin de “King Coin” heeft genoemd terwijl hij een publieke scepticus was van Ethereum en de implementatie van NFT’s. Hij gaf tevens aan dat Bitcoin “een diep verdeeld land (en uiteindelijk de wereld) zal verenigen.”

Eind november kondigde Dorsey aan dat hij zou terugtreden als CEO van Twitter en zei dat hij “gelooft dat het bedrijf klaar is om verder te gaan van de oprichters”. Kort daarna kondigde Square, waar hij CEO blijft, aan dat het zijn naam zou veranderen in Block als onderdeel van een stap om het bedrijf om te buigen naar een sterkere crypto-focus. Het gaf het volgende aan:

“Block verwijst naar de buurtblokken waar we onze verkopers vinden, een blockchain, blokfeesten vol muziek, obstakels om te overwinnen, een stuk code, bouwstenen en natuurlijk tungsten kubussen.”

Terug op Twitter uitte Dorsey ook zijn twijfel over Web3, met het argument dat het een gecentraliseerd platform is dat op servers wordt beheerd door durfkapitalisten en hun partners – niet bepaald het ethos van een door blockchain aangedreven gedecentraliseerde virtuele wereld die velen in de crypto-ruimte pushen. Hij tweette:

“U bent niet de eigenaar van ‘web3’.

De VC’s en hun LP’s wel. Het zal nooit aan hun prikkels ontsnappen. Het is uiteindelijk een gecentraliseerde entiteit met een ander label.

Weet waar je aan begint…”

Elon Musk tweette onlangs iets met een soortgelijk sentiment, waarbij hij Web3 afdeed als een speelbal van technische VC’s toen hij vroeg “heeft iemand web3 gezien?” waarop Dorsey antwoordde “het is ergens tussen a en z” verwijzend naar de beleggingsonderneming a16z.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN