cryptocurrencies.jpg

GameStop accepteert nu ook cryptocurrency-betalingen

GameStop heeft een erg vreemd jaar achter de rug. De Amerikaanse gaming retailer was eigenlijk zo goed als ten dode opgeschreven, echter behaalde eerder dit jaar de krantenkoppen, nadat de inmiddels bekende subreddit r/WallStreetBets massaal besloot het aandeel te pompen om een shortsqueeze te veroorzaken.

De subreddit besloot als collectief de aandelen van GameStop (GME) te kopen, wat op zijn beurt ervoor zorgde dat grote hedgefondsen, die ingezet hadden op een daling van de koers, allemaal hun verlies moesten nemen. Dit verlies was niet mild, aangezien de hedgefondsen meerdere miljarden dollars hebben verloren door een actie van de subreddit.

Het bedrijf heeft deze exposure echter proberen te gebruiken om een nieuwe weg in te slaan. Zo kondigde het eerder aan dat het op zoek was naar nieuwe ontwikkelaars die ervaring hebben met Ethereum en de gaming-sector. De vacature gaf het volgende aan:

“We verwelkomen uitzonderlijke ingenieurs (solidity, react, python), ontwikkelaars, gamers, marketeers en gemeenschapsleiders.”

Nu heeft GameStop echter zijn stap in de cryptocurrency-sector nogmaals bevestigd, aangezien de door Gemini ondersteunde cryptocurrency-betalingsprocessor Flexa begonnen is de Amerikaanse videogame-retailer te helpen bij het accepteren van cryptocurrency-betalingen, waaronder topmunten zoals BTC, ETH en LTC, evenals op meme geïnspireerde cryptocurrencies zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) op al zijn locaties in de VS.

Volgens een aankondiging op Twitter voegt Flexa ook ondersteuning toe voor nieuwe cryptocurrencies, waaronder Axie Infinity Shards (AXS), Smooth Love Potion (SLP) en Decentraland (MANA). Het gaf het volgende aan:

Door de stap gaat GameStop betalingen accepteren die zijn gedaan via de SPEDN-app van Flexa. Flexa garandeert dat cryptocurrency-transacties doorgaan voor toepassingen in de echte wereld door gebruik te maken van zijn Amp ($AMP) -token om directe en veilige transacties mogelijk te maken. Tokenhouders “verzekeren de waarde van elke overdracht” terwijl deze nog niet is bevestigd op de blockchain, waardoor acties die afhankelijk zijn van deze transacties kunnen worden verwerkt. Als het Bitcoin-netwerk bijvoorbeeld overbelast is op het moment van betaling, zorgt Flexa ervoor dat de betaling verloopt door gebruik te maken van AMP als onderpand.

Houders van AMP-tokens worden vervolgens beloond voor het riskeren van hun geld. Met name in mei van dit jaar hielp Flexa een grote restaurant- en supermarktketen in de VS om ook DOGE en andere cryptocurrencies als betaalmethode te accepteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN