business

BitMEX kondigt lancering van native token BMEX aan

Het cryptocurrency- en derivatenplatform BitMEX heeft vandaag de lancering aangekondigd van een native token. Met de naam BMEX kunnen houders van het token genieten van handelskortingen, betere tarieven voor het Earn-product van de beurs, toegang tot de handelsacademie van BitMEX en meer.

Marketingmateriaal voor de BMEX-token geeft aan dat het over een periode van vijf jaar een maximale voorraad van 450 miljoen zal hebben. Van de 450 miljoen tokens is 20% bestemd voor BitMEX-medewerkers.

De crypto-beurs zal “25% van zijn tokens gebruiken voor [zijn] langetermijnengagement voor de token en het ecosysteem.” BitMEX begint de tokens op 1 februari 2022 te distribueren via een airdrop naar in aanmerking komende gebruikers.

De eerste 50.000 nieuwe gebruikers die zich vóór 31 januari 2022 aanmelden en het KYC-protocol van BitMEX voltooien, ontvangen 5 BMEX-tokens en 10 Tether (USDT). Gebruikers kunnen nog eens 15 BMEX-tokens verdienen door drie andere mensen hetzelfde te laten doen vóór de deadline van januari. Bestaande gebruikers kunnen tot 25% van hun handelskosten in BMEX verdienen door simpelweg op de beurs te handelen.

Tevens werd duidelijk dat de native token zal beginnen met handelen in “begin Q2 2022”. Het litepaper van de token, een geformaliseerd document dat het doel van een project in meer detail beschrijft, zal echter al eind januari 2022 worden gepubliceerd.

BitMEX was één van de eerste cryptocurrency-beurzen op de markt die derivatenproducten zoals futures-contracten begon aan te bieden. Deze contracten zijn overeenkomsten waarmee de houders een actief kunnen kopen of verkopen op een specifieke datum en een specifieke prijs. De crypto-beurs heeft door de jaren heen echter verschillende botsingen gehad met de toezichthouders.

Zo werd de beurs afgelopen herfst beschuldigd van het opzettelijk ontduiken van de Amerikaanse regelgeving. Net als de meeste andere populaire cryptocurrency-beurzen, heeft BitMEX zijn hoofdkantoor in het buitenland en regelgevers beweerden dat het bedrijf Amerikaanse handelaren toestond om zijn platform te gebruiken zonder volledig te voldoen aan de antiwitwas- en KYC-vereisten. Door bepaalde identificerende informatie over zijn klanten niet te verzamelen, heeft BitMEX volgens de CFTC de Bank Secrecy Act geschonden.

Als gevolg van deze beschuldigingen heeft BitMEX een schikking getroffen met de CFTC en de FinCEN voor $100 miljoen wegens het niet verzamelen van identificerende informatie over zijn klanten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN