Elon Musk Dogecoin

Whale verplaatst bijna $1 miljard aan DOGE voor $0,76

Nieuwe gegevens van de blockchain-tracker DogeChain tonen aan dat een Dogecoin (DOGE)-whale gisteren bijna $1 miljard aan cryptocurrencies heeft verplaatst, terwijl hij minder dan een dollar aan transactiekosten heeft betaald om deze fondsen naar twee verschillende portefeuilles te verplaatsen.

De eerste portemonnee verzamelde 80 miljoen DOGE ter waarde van $13,78 miljoen. Een tweede portemonnee ontving 5,3 miljard DOGE ter waarde van $913,09 miljoen. Voor de transactie, ter waarde van honderden miljoenen dollars, besteedde de Dogecoin-whale slechts 4,49 DOGE aan transactiekosten, wat op het moment van schrijven in totaal $0,76 is.

De grote investeerder die de massale overdracht initiëerde, was volgens BitInfoCharts de op één na grootste Dogecoin-portemonnee die er bestond vóór de transactie. Door de transactie viel de portemonnee echter naar de 48e plek, aangezien het nu meer dan 236 miljoen DOGE bevat ter waarde van ongeveer $40,8 miljoen. De crypto-investeerder bezit 0,1785% van het totale aanbod van DOGE.

De bewegingen van de whale komen nadat Elon Musk, tech-miljardair en Tesla-CEO, de prijs van de populaire meme-cryptocurrency vorige week omhoog bracht nadat hij had aangekondigd dat de fabrikant van elektrische auto’s betalingen in DOGE zou accepteren voor geselecteerde merchandise, hoewel het onduidelijk blijft welke items beschikbaar zullen worden voor betalingen in Dogecoin.

Volgens de zakenmagnaat, die onlangs werd benoemd tot Persoon van het Jaar 2021 van Time Magazine, is DOGE een betere betaalmethode dan Bitcoin. Hij zei het volgende:

“De totale transactiestroom die u met Dogecoin kunt doen, is aanzienlijk meer dan … zoals transacties per dag [op Dogecoin] veel hoger is dan, een veel hoger potentieel heeft dan Bitcoin. [Dogecoin] is enigszins inflatoir, maar dat inflatoire getal is een vast getal in plaats van een percentage. Dus dat betekent dat na verloop van tijd de procentuele inflatie daadwerkelijk afneemt. En dat is eigenlijk goed, want het moedigt mensen aan om geld uit te geven in plaats van het op te potten als een waardeopslag.”

De aankondiging van Musk stuurde de prijs van Dogecoin op 14 december van $0,15 naar $0,21 in slechts twee uur, een stijging van 40%. DOGE heeft zich sindsdien gestabiliseerd en staat op het moment van schrijven op $0,17, een daling van 19% ten opzichte van het hoogste punt in zeven dagen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN