Polkadot

Eerste vijf parachains gelanceerd op Polkadot

De bekende concurrent van Ethereum, Polkadot (DOT), is al enige tijd bezig om de functionaliteit van meerdere blockchains uit te rollen op het netwerk, ook wel bekend als parachains. Afgelopen weekend is er echter nieuws naar buiten gekomen dat DOT officieel vijf parachains gelanceerd heeft.

De vijf parachains die dit weekend live gingen – Acala, Astar, Clover, Moonbeam en Parallel Finance – werden gekozen na succesvolle parachain-veilingen. Alles bij elkaar werd bijna 99 miljoen DOT, met een waarde van ongeveer $2,4 miljard, verzameld door de vijf projecten tijdens de veilingperiode. Als gevolg van de officiële aftrap gaf het team achter Polkadot het volgende aan:

“De lancering van parachains op Polkadot vertegenwoordigt het hoogtepunt van de oorspronkelijke visie die in 2016 in de Polkadot Whitepaper (ook bekend als de Polkadot Paper) is geschetst. De Polkadot-paper schetste de kernfuncties van Polkadot en schetste het sharded multichain-ontwerp van het netwerk. Parachains zijn het laatste stuk kernfunctionaliteit, zoals beschreven in de paper, om volledig te worden gelanceerd. Hoe Polkadot van hieruit evolueert, is aan de gemeenschap van DOT-houders , die toekomstige upgrades goedkeurt via het on-chain governancesysteem van het netwerk.”

De winnende projecten zijn gericht op een aantal use-cases, waaronder gedecentraliseerde finance (DeFi) en kredietverlening. Het idee van parachains is dat elk individueel netwerk verschillende gebruiksprofielen kan ondersteunen, allemaal gekoppeld aan de hoofdketen, ook bekend als Polkadot’s Relay Chain.

Het team ging verder met aangeven dat de volgende parachain-veilingen gepland staan op of rond 23 december 2021 (blok 8263710). “De tweede batch zal in totaal 6 veilingen bevatten, waarbij de 6 winnende parachains op of rond 11 maart 2022 gelanceerd zullen worden (blok 9388800)”, aldus de aankondiging.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN