Blockchain-technologie

$15 Miljard winkelketen Elektra is de eerste keten die Bitcoin accepteert in Mexico

Elektra, een van Mexico’s grootste winkels, heeft aangekondigd dat het nu Bitcoin (BTC) als betaalmiddel zal accepteren.

Dit is gebaseerd op een aankondiging van de oprichter en voorzitter van het bedrijf, Ricardo Salinas Pliego, kort nadat de winkel de afbeelding van de held op zijn website veranderde in het Bitcoin-logo.

Salinas zei:

“De geruchten zijn waar. ElektraMx is de eerste (retail)winkel in Mexico waarbij betaald kan worden met Bitcoin. Het spijt me heel erg dat ik de tegenstander opnieuw moet verslaan”.

Elektra is als Amazon in Mexico, waardoor kopers een reeks huishoudelijke artikelen, elektronische producten en persoonlijke artikelen online kunnen kopen. Het behoort tot “Grupo Elektra”, een van de grootste financiële en retailbedrijven in Noord-Amerika, met een marktwaarde van $16 miljard.

Deze stap komt slechts drie maanden nadat Ricardo aankondigde dat Elektra het Bitcoin Lightning Network in zijn bedrijf heeft geïntegreerd, zelfs als de vraag naar betalingsopties blijft stijgen, kunnen klanten nog steeds cryptocurrency gebruiken om betalingen te doen.

Ricardo is altijd een fanatieke promotor van Bitcoin geweest en beschrijft zichzelf graag als een HODLer. In november vorig jaar maakte de miljardair bekend dat hij 10% van zijn liquide beleggingsportefeuille in Bitcoin had geïnvesteerd. Halverwege dit jaar haalde hij legale valuta tevoorschijn, beschreef het als de grootste fraude in de menselijke geschiedenis en legde uit waarom hij besloot Bitcoin de komende 30 jaar vast te houden.

“Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het onderzoeken van Bitcoin. Ik denk dat het een aanwinst is en deel zou moeten uitmaken van de portefeuille van elke belegger. Fiat is een leugenaar. Kijk, ik begon mijn carrière in 1981 en de peso is 20:1. (USD) , vandaag zijn we 20.000:1 (USD)”, zei hij.

Onlangs stelde Salinas ook voor om van zijn bank Banko Azteca de eerste bank in Mexico te maken die Bitcoin accepteert, wat een ander sterk voorbeeld kan zijn van de acceptatie van cryptocurrencies in Latijns-Amerika.

Sinds de Bank of Mexico haar voorstel in juni heeft ingetrokken, heeft hij echter gezwegen over deze plannen, die erop wezen dat cryptocurrencies door de centrale bank niet als wettig betaalmiddel zullen worden erkend. Het zei verder dat alle pogingen van banken om cryptocurrency te gebruiken verboden zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat dit beleid in de nabije toekomst zal veranderen.

Met andere woorden, hoewel de meeste grote online retailers, waaronder Amazon, Walmart en Alibaba, een lage houding hebben ten aanzien van cryptocurrency en gewoonlijk cryptocurrency-betalingen accepteren via externe bedrijven zoals Bitpay, doet Elektra dit anders. Hun zijn een van de grotere retailers die de grote stap neemt met directe Bitcoin-betalingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN