cryptocurrencies.jpg

Cyprus gaat cryptocurrency-industrie ook reguleren

Cyprus heeft zich aangesloten bij een groeiende lijst van landen die de cryptocurrency-industrie in de nabije toekomst willen reguleren. In een rapport merkte het ministerie van Financiën van het land op dat de sector een aantal risico’s van witwassen en andere illegale activiteiten met zich meebrengt, maar beweerde dat de lokale politie voldoende “geavanceerd inzicht” had verworven om deze activiteiten te bestrijden.

Het rapport volgt op een risicobeoordelingsonderzoek van het ministerie, de Adviesautoriteit Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering en de Tweede Kamer. Het onderzoek is in juli 2020 gestart en in november van dit jaar afgerond. De studie concludeerde dat er weinig cryptocurrency-activiteit is in het land. Ondanks de toenemende acceptatie in de regio, verklaarde het ministerie dat er beperkte toegangspunten waren voor digitale valuta’s in de bredere Cypriotische economie.

Uit de studie bleek ook dat de meeste lokale autoriteiten, waaronder de Cyprus Securities and Exchange Commission, “beperkte directe kennis of ervaring hebben met betrekking tot de specifieke risico’s van witwassen en terrorismefinanciering van de VA- en VASP-sector”.

Het rapport beveelt aan dat de Centrale Bank van Cyprus en CySEC hun AML- en CFT-richtlijnen bijwerken om maatregelen op te nemen die rechtstreeks met cryptocurrencies te maken hebben. Deze richtlijnen moeten de Travel Rule bevatten om te voldoen aan de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF).

De Travel Rule vereist dat VASP’s identificatiegegevens van de afzender en ontvangers uitwisselen voor transacties van meer dan $1.000. Het ministerie is van mening dat CySEC de grootste rol te spelen heeft bij het reguleren van de sector. We zijn dan ook benieuwd hoe dit kleine land van plan is om de ontluikende markt te reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN