Bitcoin Nieuws

“Cryptocurrencies zijn de grootste financiële zeepbel ooit”, aldus institutionele investeerder

Rich Bernstein, CEO van het kapitaalmarktbedrijf Richard Bernstein Advisors, heeft in een interview met CNBC’s Trading Nation aangegeven dat crypto hem doet denken aan de technologiebubbel van eind jaren negentig. Hij adviseerde tevens waar investeerders beter hun geld in zouden kunnen investeren in plaats van bubble activa. Hij zei het volgende:

“De manier om over de markten na te denken, is door het te zien als een wip. Aan de ene kant hebben we alles wat ik de bubble-activa zou noemen: technologie, innovatieverstoring, cryptocurrencies, die hele groep. Aan de andere kant van deze wip heb je letterlijk al het andere in de wereld. Ik denk dat als je van 2022 naar 2023 kijkt, je in de rest van de wereld van die wip wilt zijn, want daar ligt de kans, daar is een schaarste aan kapitaal.”

De beroemde belegger ging verder met aangeven dat cryptocurrencies misschien erger zijn dan de dotcom-zeepbel, toen de prijzen van technische aandelen met maar liefst 90% kelderden:

“Ik denk dat cryptocurrencies de grootste financiële zeepbel ooit in de geschiedenis zijn. Ik denk dat dit gewoon een monster is en veel mensen hebben gereageerd als ik het heb over technologie, innovatie, disruptie … De aandelen zijn veel gedaald. Ze staan ​​35% lager.

In de technologiebubbel zeiden mensen precies hetzelfde toen technologieaandelen met 30%, 35%, 40% daalden, behalve dat dat pas halverwege was. Ze zijn gedaald tot 75%, 80%, 85%, 90% en dus denk ik dat je moet wachten om naar de echte fundamenten te kijken en naar de waarderingen te kijken voordat je besluit dat dit allemaal voorbij is.”

Hoewel dit natuurlijk een opvallende uitspraak is vanuit Bernstein, is hij zeker niet de enige die hier zo over denkt. In een eerder artikel schreven wij al over het feit dat Charlie Munger onlangs zijn negatieve houding jegens cryptocurrencies herhaalde door aan te geven dat de hype om hen heen “gekker is dan de internetzeepbel van twee decennia geleden”. Bovendien zwoer hij nooit te investeren in de cryptomarkt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN