Ethereum EIP-1559

“Ethereum wordt in 2023 de gedecentraliseerde Appstore”, aldus Microsoft directeur

Yorke Rhodes, de directeur van digitale transformatie bij Microsoft voor de afgelopen zeven jaar, heeft een opvallende uitspraak gedaan over de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). Hij voorspelde namelijk dat Ethereum in slechts twee jaar de nieuwe app store zal worden.

“Voorspelling: Ethereum wordt in 2023 de gedecentraliseerde Appstore”, zei hij in augustus met het argument dat ETH lage kosten heeft. Dit betekent op zijn beurt dat Rhodes denkt dat Ethereum de komende twee jaar schaalbaarder zal worden, vermoedelijk door ZK-rollups of plasma-achtige rollups.

Ethereum heeft nog meer voordelen, zei Rhodes, omdat er “geen handelsvergrendeling aan Apple, geen enkel controlepunt door één groot bedrijf, en ETH wordt gedistribueerd, gedecentraliseerd, single sign-in over apps, waarbij het ook betalingen, identiteit en handel heeft in één.”

Dit marginale idee, zelfs een paar maanden geleden, begint een beetje mainstream te worden in de top van Silicon Valley vanwege de metaverse. Door deze opkomende ontwikkeling hebben veel huidige Web2-titanen hebben erop gewezen dat als ze nu zouden bouwen, ze crypto in hun portfolio zouden opnemen.

Velen verwachten dan ook dat de nieuwe golf, de metaverse of Web3, een plek voor crypto zal hebben. Ben Thompson, een voormalig Microsoft-medewerker, zei het volgende op zijn blog Stratechery:

“Dit is het soort rol dat blockchains zullen vervullen: waar nodig uniciteit en draagbaarheid bieden, op een manier die het mogelijk maakt om niet alleen je leven volledig online te leven, maar zoveel levens tegelijk als je zou willen, opgesloten in nergens.”

De trend lijkt enigszins duidelijk te zijn. Digitaal eigendom is nu een ding, en technische giganten erkennen het nu, en ze zijn er hard mee bezig om hierop in te spelen. Zo is Microsoft ook zelf bezig met de metaverse en met non-fungible tokens (NFT’s).

Hierdoor lijkt de voorspelling van Rhodes niet vergezocht, aangezien we nu al duidelijke tekeken zien dat Ethereum zich aan het transformeren is naar de app store van de wereld. Misschien niet letterlijk, maar het open source-protocol wordt de standaard voor eigendomsidentificatie, wat een meer normatieve manier is om hetzelfde te zeggen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN