Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers naar $52.000 haalbaar? Of toch een diepere correctie?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Gisteren zagen we naar aanleiding van het Fed-rentebesluit een aardige stijging van maar liefst 6% op de Bitcoin koers en dat is op zich mooi nieuws! Toch zal er meer nodig zijn om het bullishe momentum weer aan te wakkeren. Voorlopig is er aan het grotere geheel relatief weinig veranderd en liggen we nog altijd in consolidatie. Wat er voor nodig is om weer in full bull mode te komen en waar we voor moeten oppassen lees je in onderstaande analyse!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is het beeld nog altijd exact hetzelfde. Wij veranderen niet snel van macro bias en zijn dus macro wise bullish tot het tegendeel wordt bewezen. De Bitcoin koers houdt vooralsnog keurig de higher low vast op de enige logische plek waar we momenteel steun moeten en kunnen vinden en dat is op de wekelijkse support zone op de $47.241-$43.160. Zo lang we dat niveau op de weekgrafiek weten te behouden is er geen vuiltje aan de lucht en heeft de bullish thesis alle recht van spreken. Er is op dit moment dus ook geen enkele aanleiding dat we macro wise bearish zijn gebroken of aan een bearmarkt zijn begonnen. We mogen eventueel onder de zone komen, zo lang we er op de weekgrafiek maar niet onder sluiten!

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek zijn er een paar interessante dingen om te zien. Lokaal zijn we nog altijd om laag aan het trenden, want we maken lower highs en lower lows. Zo lang we die constructie niet kantelen heeft het ook nog niet heel veel zin om omhoog te kijken. We willen dus voorbij de lokale high komen en die ligt op de daggrafiek op de $50.053. Als we daar op de daggrafiek boven weten te sluiten is de kans groot dat we op z’n minst de bovenkant van de range op $51.953 gaan opzoeken.

Wat verder opvalt is dat er onder de huidige prijsregionen vrijwel geen prijsactie heeft gevormd. Mochten we opnieuw richting de onderkant van de huidige prijsactie gaan bewegen acht ik de kans zeer reëel dat we helemaal terug naar de lows gaan bewegen. En ja, dat betekent dus dat we opnieuw richting de $42.000 en eventueel zelfs de $39.600 kunnen bewegen om daar de liquiditeit op te halen. Mochten we dit allemaal niet gaan doen en we gaan inderdaad kantelen en omhoog bewegen zijn er twee belangrijke prijspunten die je in de gaten moet houden:

  1. De bovenkant van de range op $51.953.
  2. Het keylevel op de $53.785.

Pas als we de $53.785 gaan breken kijk ik een stuk verder omhoog richting de $56.000 en hoger. Tot die tijd ben ik vrij conservatief en denk ik persoonlijk dat we hier nog een langere tijd blijven consolideren/rangen.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Op de 1-uur-grafiek is mooi te zien hoe de Bitcoin koers aan de onderkant de liquiditeit heeft opgehaald en dat de liquiditeit aan de bovenkant nog openstaat. Liquiditeit werkt vaak als een magneet binnen de markt en de kans is nu dus ook groot dat we de bovenkant van de range gaan opzoeken. Belangrijk daarbij is nogmaals dat we een dagelijkse candleclose gaan krijgen boven de $50.053. Doen we dat niet en gaan we wederom zakken zou dat mogelijk kunnen leiden tot die diepere correctie.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, macro wise is er niks veranderd. De Bitcoin koers ziet er fantastisch uit en er is geen enkele reden op dit moment om te denken dat de markt bearish is. Wel is het zo dat je goed moet letten op de hoeveelheid exposure, want dit is nog niet het moment om volle bak in altcoins te gaan stappen. Daar is de markt momenteel nog te zwak voor en zeker met het scenario dat we nog een keer richting de $42.000 en lager kunnen gaan bewegen is dat ook niet verstandig.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN