Ethereum Nieuws

Bekende Ethereum mixer Tornado Cash lanceert upgrade

Het ontwikkelingsteam achter Tornado Cash, een op Ethereum gebaseerd mixprotocol voor transacties, kondigde gisteren de lancering aan van een verbeterde pool, genaamd Nova.

De ontwikkelaars gaven in een blogpost aan dat Nova is gericht op “het verbeteren van de gebruikerservaring en het uitbreiden van de protocolfunctionaliteiten”, volgens het bericht waarin tevens de wijzigingen worden geschetst. Meer in het algemeen is de aankondiging bedoeld om de weg vrij te maken voor een belangrijkere upgrade, v3, hoewel de tijdlijn voor v3 nog niet openbaar is gemaakt.

Een van de nieuwe functionaliteiten is de mogelijkheid om “willekeurige hoeveelheden ETH te storten en op te nemen”, gepositioneerd als een privacyverhogende wijziging in Tornado. Het gaf het volgende aan:

“Tot nu toe hadden alle Tornado Cash-pools één ding gemeen: gebruikers konden binnen elke pool slechts een vast bedrag van een bepaalde token storten en opnemen. Met de komst van de Nova-pool zal deze verklaring niet langer waar zijn.”

De Nova-pool maakt ook het gebruik van afgeschermde overdrachten van token-deposito’s mogelijk zonder deze uit de pool te trekken, en ontwikkelaars zeiden dat Nova de sidechain xDai Chain zal gebruiken als een layer-2-protocol voor snellere transacties.

In de blog benadrukten ontwikkelaars tevens dat Nova momenteel in bèta is, met een limiet van 1 ETH per transactie. Ze gingen verder met het volgende:

“Als de gemeenschap deze limiet echter wil verhogen, kan het bedrag van 1 ETH-limiet altijd worden gewijzigd via een bestuursvoorstel.”

Hoewel de tijdlijn voor v3 niet werd bekendgemaakt, schreven ontwikkelaars dat “de toekomstige plannen voor het protocol de mogelijkheid omvatten om atomic swaps te maken binnen een afgeschermde pool, evenals een pool die ERC20-tokens en NFT’s kan ondersteunen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN