bitcoin coins dollar bills

Amerika staat op het punt Bitcoin in de kaarten te spelen

De Amerikaanse regering staat op het punt haar federale wanbetaling met minstens een jaar uit te stellen, aangezien het Congres besloten heeft om een verhoging van de schuldlimiet met maar liefst $2,5 biljoen goed te keuren. Met het potentieel groeiende schuldenplafond van meer dan $30 biljoen en het toegenomen massaal printen van Amerikaanse dollars, wat al een stijgende inflatie veroorzaakt, rijst de vraag: wat betekent dit voor Bitcoin?

De verhoging van het schuldenplafond

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurde de vorige verhoging van het schuldenplafond in oktober 2021 goed met een meer “bescheiden” verhoging van $480 miljard, waardoor het leenlimiet op $28,9 biljoen kwam te staan. Hoewel de Republikeinen aanvankelijk probeerden zich te verzetten tegen de aanvaarding van het wetsvoorstel vanwege de plannen van de Democraten om de sociale en klimaatuitgaven te verhogen, werd de wetgeving snel ondertekend door president Joe Biden en trad in werking.

Destijds was bekend dat deze specifieke limietverhoging het land op de lange termijn geen goed zal doen. Toen december aanbrak, herhaalde het scenario zich echter grotendeels, waarbij de Republikeinen schijnbaar probeerden het voorstel te bestrijden, maar de Democraten de overhand kregen.

Met een stemming van 221-tegen-209 werd het wetsvoorstel door het Congres aangenomen en is nu in de handen van president Biden, die het naar verwachting binnenkort zal ondertekenen. Als hij dat doet, zal het wetsvoorstel de schuldlimiet van de federale overheid met $2,5 biljoen verhogen tot $31,4 biljoen. Maar wat nog belangrijker is voor de machtigste economie ter wereld, is dat het de dreiging van een federaal faillissement zal uitstellen tot ten minste begin 2023.

Spreker Nancy Pelosi van Californië prees de aanvaarding van het wetsvoorstel en zei: “Het volledige vertrouwen en de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten mag nooit in twijfel worden getrokken. De gezondheid van onze economie mag nooit in gevaar komen.”

Daarentegen was de Republikeinse vertegenwoordiger Jodey Arrington teleurgesteld in het eindresultaat, en merkte op dat de schuldenlast van het land op het hoogste niveau zal zijn sinds de Tweede Wereldoorlog en “we zijn nu niet in oorlog”, gaf hij aan.

Goed nieuws voor Bitcoin?

Nu de VS de afgelopen twee jaar buitensporige hoeveelheden geld heeft gedrukt en zijn schuldlimieten regelmatig heeft verhoogd, zijn de gevolgen al meer dan duidelijk. De inflatiecijfers in de VS, die in het verleden met 3,24% zijn gestegen, zijn de afgelopen zes maanden met aanzienlijk grotere percentages gestegen.

Dit leidde tot een stijging van 6,8% in november, de hoogste in ongeveer 40 jaar. Zelfs de mensen achter enkele van de meest cruciale beslissingen – Fed-voorzitter Jerome Powell en minister van Financiën Janet Yellen – noemden de snel toenemende inflatie niet langer “van voorbijgaande aard”.

Aan de andere kant van het spectrum heb je natuurlijk Bitcoin. Het heeft voorgeprogrammeerde inflatiecijfers, die om de vier jaar dalen. Het heeft geen centrale autoriteit om te beslissen of het aantal nieuw gecreëerde bitcoins in een paar jaar bijna zou moeten verdubbelen. Het heeft een beperkte voorraad, die niet kan worden vergroot door een handtekening van een president.

Enigszins verwacht, begonnen al deze functies prominente investeerders van buiten de cryptocurrency-industrie aan te trekken. Namen als Paul Tudor Jones III, Stan Druckenmiller, Thoma Bravo, Anthony Scaramucci en anderen begonnen geld in BTC te pompen en prezen het vaak als een investeringsinstrument tegen stijgende inflatie.

De nieuwe schuldverhoging van $2,5 biljoen, die in afwachting van alleen de handtekening van president Biden, lijkt dan ook precies Bitcoiners in de kaarten te spelen, aangezien nu steeds meer investeerders op zoek zullen gaan naar alternatieven om hun geld veilig te stellen en BTC is hier het perfecte instrument voor.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN