Börse Stuttgart BSDEX

Duitse Spaarbanken duiken in de crypto-markt

We weten allemaal dat traditioneel sparen via een bank op dit moment niet rendabel is. Om deze reden besluiten veel mensen om hun geld zelf te investeren, hetzij in cryptocurrencies of in traditionele aandelen. Dit is precies waar Duitse Spaarbanken (ook wel Sparkassen genoemd) op in willen spelen, aangezien duidelijk geworden is dat zij van plan zijn klanten toe te staan om rechtstreeks vanuit hun betaalrekeningen te investeren in grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Verschillende Spaarbanken hebben de handen ineen geslagen om volgend jaar een pilot te lanceren voor een interne cryptocurrency-portemonnee en om de handel in digitale valuta mogelijk te maken, volgens een artikel van Capital op 13 december.

Het proefproject moet begin volgend jaar worden goedgekeurd door de Sparkasse-commissies, terwijl de bankenvereniging ernaar streeft om begin 2022 aanverwante diensten te ontwikkelen. Een woordvoerder van de Duitse Vereniging van Spaarbanken bevestigde het nieuws aan Cointelegraph en verklaarde het volgende:

“Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in crypto-activa. Een op de tien klanten van de Duitse Spaarbanken geeft aan crypto-activa te bezitten of te hebben gehad. Gezien hun verwachtingen, moet de Spaarbank Finance Group ook kijken naar crypto-activa.”

De vertegenwoordiger voegde eraan toe dat een expertgroep van de Duitse IT-serviceprovider S-Payment nu “manieren onderzoekt om een ​​optie te bieden om crypto-activa veilig in een portemonnee op te slaan voor geselecteerde klanten.”

Een bijbehorend proefproject zou eerst moeten starten met individuele spaarbanken, waarbij elk van de 370 Sparkassen onafhankelijk beslist om al dan niet cryptohandel in te voeren. Volgens de bronnen van Capital heeft een aantal banken al aanzienlijke interesse getoond in het cryptoplatform.

Dit nieuws kan als enorm nieuws gezien worden, aangezien de Duitse Spaarbanken in verschillende Duitstalige landen actief zijn. Alle banken bij elkaar hebben ongeveer 50 miljoen klanten wereldwijd en bezitten naar verluidt ongeveer €1 biljoen aan totale activa. Uiteraard kunnen we niet voorspellen hoeveel van dit geld uiteindelijk in de crypto-markt zal vloeien, echter kunnen we wel stellen dat de markt hierdoor enorm veel exposure zal krijgen bij mensen die normaal gesproken niet zo snel de markt zouden betreden.

Ons buurland is in de afgelopen jaren flink bezig geweest met reguleringen en het doorontwikkelen op het gebied van cryptocurrencies. Zo werd eerder al bekend dat drie politieke partijen in het land druk bezig zijn om “een gelijk speelveld” binnen Europa voor nieuwe, digitaal gerichte bedrijfsmodellen, inclusief modellen waarin crypto of digitale activa centraal staan, te creëren.

Daarnaast heeft de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit eerder dit jaar een bedrijfslicentie voor crypto-bewaring afgegeven voor de Duitse tak van Coinbase en tevens kregen zogenaamde Spezialfondsen toestemming om vanaf 1 juli van dit jaar 20% aan cryptocurrencies toe te wijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN