PlusToken Ethereum

Twitter van Indiase minister-president gehackt om Bitcoin-scam te promoten

Gisteren werd bekend dat het officiële Twitter-account van de Indiase premier, Narendra Modi, voor een korte periode overgenomen werd door hackers en gebruikt werd om een ​​Bitcoin-scam te promoten. Het frauduleuze bericht in kwestie gaf aan dat India Bitcoin (BTC) wettig betaalmiddel had verklaard en een weggeefactie uitvoerde om de stap te vieren.

Zoals jullie vast begrijpen, werd de tweet direct verwijderd nadat Modi de controle over het account terugkreeg. ‘Gelukkig’ hebben we wel een screenschot van het Twitter-account @BuyingStrength om te zien hoe deze tweet er precies uitzag. Hij tweette het volgende:

Een verklaring van vertegenwoordigers van de premier gaf later via zijn eigen Twitter-account aan dat het account van Modi “kortstondig was gecompromitteerd” en later werd beveiligd. “In de korte periode dat het account werd gecompromitteerd, moet elke gedeelde Tweet worden genegeerd”, aldus het kantoor.

Dit is niet het eerste incident waarbij een officieel Twitter-account is gecompromitteerd om een ​​crypto-scam te promoten, hoewel de omvang van de site-brede accountovernames in 2020 veel groter was. Zoals opgemerkt door een eerder artikel, werd het account van Modi in september 2020 ook al voor een korte periode gehackt om geld te werven voor een cryptocurrency-scam.

Tevens waren we in 2020 ook getuige van een wijdverspreide aanval op verschillende spraakmakende Twitter-accounts, met als doel om een cryptocurrency-gerelateerde oplichting met Bitcoin en Ethereum te promoten. In die periode werden de Twitter-accounts van een reeks beroemdheden, zoals Kim Kardashian, Elon Musk en Joe Biden, gehackt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN