Gucci NFT-markt

Metaverse opent de poort voor luxe NFT’s om een miljardenmarkt te worden

Dankzij de Metaverse kan de totale waarde van high-end merkluxe NFT’s stijgen en in 2030 56 miljard US dollar bereiken.

De markt voor non-fungible tokens (NFT) is nu erg populair en er wordt voorspeld dat deze in de toekomst alleen maar heter zal worden. Terwijl de productie van NFT’s nieuwe vormen van modeconsumptie blijft creëren, springen steeds meer high-end merken op deze snelgroeiende trein en investeren ze in hun nieuwe digitale collecties. Naarmate meer aspecten van het leven van mensen online gaan, zal de vraag naar digitale mode en goederen de komende jaren aanzienlijk toenemen. Metaverse, een virtuele ruimte waar mensen met elkaar kunnen communiceren met elkaar en met digitale objecten via gepersonaliseerde avatars, is momenteel een baanbrekend concept. Toch heeft het nog een lange weg te gaan. De beschikbare ruimte in korte tijd creëert echter kansen voor luxemerken om te profiteren van digitale verzamelobjecten en de opkomst van zogenaamde “sociale games”.

De komst van internet of Web 1.0 stelde mensen in staat om verbinding te maken met informatie. Web 2.0 is een iteratie van sociale media, die in wezen een nieuwe golf van verbinding met anderen voortbrengt. Nu staat Web 3.0 op het punt een nieuwe virtual reality te worden, beter bekend als metaverse. In deze nieuwe digitale wereld zullen mensen meer zoeken dan informatie en onderlinge verbinding – ze zullen echt worden ondergedompeld in virtual reality.

NFT’s en metaverse zijn enorme kansen voor A-merken

Als meeslepende ervaring zullen de persoonlijke avatars die door gebruikers worden gebruikt, kleding dragen en objecten gebruiken als een manifestatie van personalisatie en persoonlijke expressie, net als in de echte wereld, waardoor een echte wereld wordt geopend voor premiummerken.

Ervaren strategen gebruiken het wereldwijde platform Roblox als voorbeeld. In dit spel- en creatiesysteem verandert een vijfde van de spelers elke dag van avatar, net zoals iemand elke ochtend opstaat en kleren aantrekt. Andere platforms, zoals Fortnite, hebben “winkels” en later “grote winkelcentra” opgericht om inzicht te krijgen in wat metaverse een winkelcentrum heeft.

Gucci

In mei 2021 hield Roblox-platform van 17 tot 31 mei een virtuele tentoonstelling voor het luxe modemerk Gucci. Spelers op Roblox kunnen digitale modellen van echte Gucci-producten kopen met een kleine hoeveelheid spelvaluta. Toen de digitale activa in de tentoonstelling uitverkocht waren, begonnen gamers met het veilen van merk NFT-items, waardoor de kosten vertienvoudigden. Een van de items is een virtuele versie van de populaire Dionysus-handtas, die op een veiling werd verkocht voor $4.100, wat $700 hoger is dan de verkoopprijs van de echte versie.

Balenciaga

Vervolgens lanceerde het Franse high-end merk Balenciaga in september 2021 een digitale collectie Fortnite-modekleding, die voor ongeveer $8 met spelvaluta kan worden gekocht. Crypto-game-experts voorspellen dat het sociale game-gedeelte van investeringen in digitale activa ongeveer $10 tot 20 miljoen kan toevoegen aan de luxemarkt.

Karl Lagerfeld

In september 2021 luidde luxe NFT weer een spannend avontuur in, toen de wereldberoemde ontwerper Karl Lagerfeld in totaal 777 NFT’s op de digitale modemarkt THE DEMATERIALIZED uitbracht, elk met een prijs van 77 euro. Onder de gretige verwachting van spelers waren de werken van Lagerfeld in een paar seconden uitverkocht, wat de nieuwsgierigheid wekte van mensen naar nieuwe benaderingen van de luxegoederenmarkt. Of deze verkopen nu het gevolg zijn van nieuwe dingen en een innovatieve hype, of dat mensen echt beginnen in te zien dat sterk digitaal eigendom kansen kan creëren is nog maar de vraag, hoe dan ook, de resultaten van een succesvolle lancering hebben de verwachtingen overtroffen.

Aangezien onze fysieke wereld nog steeds een groot aantal luxe modemerken heeft, omdat ze afhankelijk zijn van fysieke kleding om contact te maken met klanten, zijn het succes van Karl Lagerfeld, Gucci en Balenciaga slechts mogelijke voorbeelden. Merken die minder gewend zijn om digitale goederen te verkopen, zullen een andere relatie hebben met NFT’s en de transformatie van de sector, omdat veel van hun kwaliteiten afhankelijk zijn van fysieke materialen.

Consumenten die de evolutie van NFT’s en de overgang naar digitale activa op de voet volgen, willen misschien weten waarom iedereen zo graag wil profiteren van deze markt en hoe de mode-industrie haar plaats vindt. Dit is dan ook spannende ontwikkeling om in de gaten te houden.

Vooruitzichten

Hoewel luxemerken een eerste indruk hebben achtergelaten, zijn strategen van mening dat ze na de echte opkomst van metaverse geschikt zijn voor merken in de categorie “zachte luxe” (inclusief confectiekleding, lederwaren, schoenen, enz.). Daarentegen kunnen ‘harde luxe’-industrieën zoals high-end horloges en sieraden het moeilijker hebben om hetzelfde niveau van succes te behalen als de echte wereld.

Metaverse kan merken ook helpen hun publiek uit te breiden. Op dit moment zijn de demografische gegevens van Roblox-spelers voornamelijk tieners en 70% van de omzet in de mode-industrie wordt bijgedragen door vrouwen. Maar in metaverse krijgen luxemerken de kans om klanten van een nieuwe leeftijdsgroep aan te trekken met wie ze normaal gesproken geen contact zouden hebben als consumenten, waardoor de aantrekkingskracht van het meer meeslepende en inhoudelijke internet nog groter wordt.

Aangezien metaverse is gebaseerd op een gedecentraliseerde virtuele ruimte, zullen veel creatieve mensen veel kansen op succes hebben in deze metaverses, en luxegoederen zullen zeker hun thuis vinden. Vertegenwoordigers van luxemerken moeten echter rekening houden met de mogelijkheid dat ze hun eigen industrie en vakmanschap kunnen overtreffen bij het creëren van ideale producten en kunst. In deze spannende nieuwe digitale markt zijn de regels en de economische structuur nog niet volledig gevormd en heeft iedereen een unieke kans op succes.

Het komt hierop neer:

Uiteraard blijft metaverse bestaan. Hoewel we ons nog steeds ontwikkelen en evolueren, zijn sommige alledaagse gebieden van ons leven verweven met de digitale wereld. Hoewel bang voor het onbekende in zo’n nieuwe wereld, zijn er veel gevaren en onzekerheden in de echte wereld die moeten worden overwonnen. Het is dan ook erg interessant om te zien waar de markt zich naartoe gaat ontwikkelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN