Bitcoin

Bitcoin-maximalisten houden de groei van de munt tegen, aldus Bitcoin-veteraan

Sinds de uitvinding van Bitcoin (BTC) blijven Bitcoin-maximalisten één van de grootste risico’s vormen voor de groei van de koningsmunt, althans als we de woorden van de Bitcoin-veteraan Muneeb Ali moeten geloven. Hij zei het volgende:

“Bitcoin-maximalisme beperkt de groei van Bitcoin. Het maximalistische verhaal heeft het contact met de realiteit verloren. Ik zeg dit als een Bitcoiner die in 2013 begon.”

Ali, een ontwikkelaar van smart contract die BTC sinds 2013 door meerdere marktfasen heeft geleid, die apps en protocollen op het netwerk bouwt, gaf verder aan dat het probleem met Bitcoin-maxi’s is dat ze “een nulsomwereld veronderstellen”. Hij gaf tevens aan dat de aanvallen van maximalisten op ontwikkelaars en nieuwe use-cases ongezond voor Bitcoin, waarbij ze Ethereum specifiek aanvielen en het een “zwendel” noemden.

Terwijl Ethereum zijn tekortkomingen heeft, hebben maximalisten niet kunnen bewijzen hoe Bitcoin een oplossing biedt om Ethereum te vervangen, en probeerden ze alleen de prijs van Bitcoin omhoog te krijgen. Ondanks deze aanvallen is Ethereum blijven bloeien, met meer ontwikkelaars aan boord van het netwerk terwijl ze hun L2-applicaties willen bouwen. Hij voegde hier aan toe:

“Laten we als voorbeeld stablecoins nemen. Tether gebruikte op een gegeven moment Omni-layer op Bitcoin; nu vindt bijna alle economische activiteit van Tether plaats op Ethereum en andere L1’s. NFT’s begonnen op Bitcoin (met behulp van tegenpartij), en nu is bijna alle economische activiteit van NFT’s op ETH en andere blockchains.”

Tevens begrijpt Ali ook niet waarom maximalisten uithalen naar Venture Capital (VC) -geld. Hij zei dat VC-geld belangrijk is bij het bouwen van apps van de volgende generatie en een grote rol zou kunnen spelen bij het stimuleren van ondergefinancierde Bitcoin-gerelateerde projecten. Hij zei hier het volgende over:

“In plaats van VC’s als kwaadaardig te schilderen, zouden maximalisten tijd moeten besteden aan het uitzoeken waarom Bitcoin-gerelateerde projecten zo ondergefinancierd zijn en niet in staat zijn om werkende producten te produceren, bijvoorbeeld ruimteketens.”

Hij merkte verder op dat maximalisten zich bewust moeten worden van het feit dat lachen om elk experiment er alleen maar toe zal leiden dat de dominantie van Bitcoin afneemt. In plaats daarvan moeten ze zich bewust worden van de realiteit dat andere ecosystemen werkende producten creëren, een feit dat hen ertoe zou moeten aanzetten om op zoek te gaan naar strategieën “om meer ontwikkelaars aan te trekken en nieuwe ontwikkelingen aan te moedigen, zoals smart contracts of schaalbaarheid.”

Volgens hem “is het tijd om Bitcoin-apps te bouwen om van BTC een productieve aanwinst te maken. We zouden ontwikkelaars en ondernemers moeten verwelkomen. De maximalistische strategie heeft in 2017 zijn doel gediend en werkt niet meer; laten we ons nu concentreren op de bouwers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN