Reddit token

Reddit gaat tokenized Community Points uitbreiden naar meer subreddits

Sociaal netwerk Reddit heeft aangekondigd dat het zijn Community Points-bèta uit gaat breiden, waardoor elke subreddit de mogelijkheid kan krijgen om zijn eigen token te maken. Het heeft tevens een wachtlijst vrijgegeven voor subreddits die dit willen doen en heeft op haar website meer informatie over Community Points gegeven.

Communit Points kunnen worden uitgedeeld als beloningen voor gebruikers die actief zijn in de community. Ze kunnen worden uitgedeeld op basis van het aantal upvotes dat een communitylid binnen die subreddit ontvangt, of dat nu is voor een bericht dat ze hebben gemaakt of voor commentaar op een bericht van iemand anders. Volgens Reddit gaan Community Points over het opbouwen van een reputatie en ging verder met:

“Maar het is ook niet beperkt tot Reddit. Omdat uw punten op de blockchain staan, kunt u uw reputatie overal op internet mee naartoe nemen.”

Elke subreddit kan zijn eigen Community Points hebben, met een aangepaste naam, token en symbool. Ze kunnen ook waarde hebben en kunnen worden verkocht voor andere cryptocurrencies (en vervolgens fiatgeld indien gewenst).

Momenteel draaien Community Points op een testnetversie van Ethereum. Maar Reddit werkt met Ethereum layer-2-schaaloplossing Arbitrum om te zien of het in plaats daarvan op een versie daarvan kan draaien.

Reddit biedt momenteel al Community Points in de subreddit r/Cryptocurrency, genaamd Moons, en in de subreddit r/Fortnite, genaamd Bricks. Er zijn ook tokens in de subreddit van r/Ethtrader, genaamd Donuts, die zijn gemaakt als een test van het Community Points-systeem. Donuts leven als Ethereum-tokens op het mainnet.

Het doel van het introduceren van tokens op Reddit is dat ze kunnen worden gebruikt om goed gedrag of het maken van inhoud binnen een specifieke gemeenschap te stimuleren. Ze kunnen in de toekomst mogelijk ook worden gebruikt om de gemeenschap zelf te runnen – via een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) – hoewel Reddit momenteel peilingen gebruikt voor dergelijke besluitvorming.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN