WhatsApp Facebook Pay

Meta lanceert digitale portemonnee Novi op WhatsApp

Novi, de crypto-portemonnee die eigendom is van social media-gigant Meta (voormalig bekend als Facebook), heeft de mogelijkheid gelanceerd om geld te verzenden en te ontvangen via WhatsApp, volgens een tweet van de VP van product Stephane Kasriel van het bedrijf. De tweette luidde als volgt:

“Er is een nieuwe manier om de digitale portemonnee Novi te proberen. Vanaf vandaag kan een beperkt aantal mensen in de VS geld verzenden en ontvangen met Novi op WhatsApp, waardoor het verzenden van geld naar familie en vrienden net zo eenvoudig wordt als het verzenden van een bericht.”

Deze integratie met WhatsApp komt zes weken nadat het bedrijf een pilot voor de crypto-portemonnee heeft gelanceerd en zal volgens Kasriel de privacyfuncties van de berichten-app niet verstoren. En zoals gezegd zal de dienst in eerste instantie alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers in de Verenigde Staten. Hij gaf hier het volgende over aan:

“We zijn nog erg vroeg in de Novi-pilot, dus we hebben de beslissing genomen om dit nieuwe toegangspunt in één land te testen om te beginnen en zullen proberen het uit te breiden zodra we van mensen hebben gehoord wat ze van deze nieuwe ervaring vinden.”

De lancering komt nadat plannen voor Novi’s voorgestelde valuta Diem regelgevende hindernissen hadden getroffen, waardoor Meta’s crypto-dochteronderneming gedwongen werd een alternatieve richting in te slaan. Uiteindelijk is het in oktober een samenwerking aangegaan met stablecoin-aanbieder Paxos.

Het bedrijf lanceerde eerder een vergelijkbare niet-crypto-gebaseerde dienst op WhatsApp in India, genaamd WhatsApp Pay, die sneuvelde na concurrentie van Google en de lokale speler Phone-Pe. We wachten dan ook geduldig af of deze tweede poging vanuit Meta in de betalingsbranche wél gaat slagen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN