Ripple YouTube rechtszaak

Zelfbenoemde Satoshi Nakamoto moet $100 miljoen betalen in Kleiman-zaak

De zelfverklaarde Bitcoin-uitvinder Craig Wright is al jaren verwikkeld in juridische strijd. Een van de meest prominente was die uitgevoerd door Ira Kleiman, de broer van de overleden partner van Wright, David Kleiman, over de verblijfplaats van 1 miljoen BTC gedolven door Satoshi Nakamoto, het pseudoniem achter de oprichting van BTC.

Een groot deel van 2020 werd de zaak uitgesteld, voornamelijk vanwege de COVID-19-pandemie en vanwege de juridische trucs van Wright, echter begon het proces eindelijk in 2021. De erfgenamen van David Kleiman beschuldigden Wright van het overnemen van het deel van de 1 miljoen BTC dat naar verluidt verschuldigd was aan de eisers.

Eindelijk een uitspraak

De civiele procedure is uiteindelijk afgesloten met de jury van de federale rechtbank van Miami die besliste dat Wright $100 miljoen aan schadevergoeding aan Kleiman moet betalen. Volgens het vonnis “bedroog” Wright zijn voormalige partner over het intellectuele eigendom met betrekking tot Bitcoin.

Volgens een Bloomberg-rapport had de jury meer dan een week nodig om hun beslissing eindelijk bekend te maken. Omgekeerd hebben de mensen die deel uitmaakten van de juridische entiteit vastgesteld dat Wright onschuldig is in “de meeste claims” die tegen hem als persoon zijn ingediend.

Beide partijen vieren de “overwinning”

In tegenstelling tot eerdere gevallen beweerde Wright dat hij niet in beroep zou gaan tegen de beslissing en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bewering als de uitvinder van Bitcoin te herhalen. In een verklaring na het proces zei hij dat het vonnis in feite bewijst dat hij Satoshi Nakamoto is. Het rapport voegde toe:

“Ik voel me opmerkelijk gelukkig en gerechtvaardigd. Ik ben geen bedrieger, en dat ben ik ook nooit geweest (…). De jury heeft duidelijk gevonden dat ik dat ben, want anders was er geen prijs geweest. En ik ben [Satoshi Nakamoto].”

Rekening houdend met het feit dat de eisers om meer dan $600 miljard aan schadevergoeding vroegen, noemde de juridische vertegenwoordiging van Wright het resultaat “een van de meest overtuigende overwinningen ooit in Amerikaanse rechtszaken”. In die zin gelooft de advocaat van Wright dat ze Kleiman en W&R Info Defense Research, het bedrijf dat mede is opgericht door zijn overleden broer, hebben “verpletterd”.

De juridische vertegenwoordiging van de eiser vierde ook de uitkomst, in een verklaring gepubliceerd door CoinDesk, zeiden de advocaten dat de $100 miljoen aan schadevergoeding het wangedrag van Wright weerspiegelt. Bovendien zijn ze van mening dat de uitspraak zal dienen als compensatie voor de vermeende deelname van Kleiman aan het creëren van intellectueel eigendom dat aan Bitcoin wordt toegeschreven. De verklaring luidde als volgt:

“Vele jaren geleden vertelde Craig Wright de familie Kleiman dat hij en Dave Kleiman revolutionair op Bitcoin gebaseerd intellectueel eigendom ontwikkelden. Ondanks die bekentenissen weigerde Wright de Kleimans hun eerlijk deel te geven van wat Dave hielp creëren en in plaats daarvan nam hij die activa voor zichzelf. Dit vonnis schept een historisch precedent in de innovatieve en transformatieve industrie van cryptocurrency en blockchain.”

Waar is de 1 miljoen BTC?

Ondanks de uitkomst bleven er vragen over de verblijfplaats van de 1 miljoen BTC die door Satoshi Nakamoto werd gedolven. Tijdens het proces gebruikte Wright alle middelen die tot zijn beschikking stonden om deze informatie geheim te houden, als hij uberhaupt wel echt toegang had tot deze informatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN