Joe Biden verkiezing

Regering Biden gaat nog harder optreden tegen “crimineel gebruik van cryptocurrency”

De regering-Biden heeft de Amerikaanse strategie voor de bestrijding van corruptie gepubliceerd, waarin het anticorruptiebeleid van de regering wordt uiteengezet. In dit document werd tevens dieper ingegaan op welke aanpak ze zullen hanteren voor “crimineel misbruik van cryptocurrency”.

Het document, wat de eerste in zijn soort is, definieert een rijksbrede aanpak van corruptie onder vijf pijlers. Meer specifiek, werd bij pijler drie – die gaat over het verantwoordelijk houden van corrupte actoren – geconcentreerd op cryptocurrencies met een nieuwe taskforce van het Department of Justice (DOJ). Het gaf het volgende aan:

“DOJ zal gebruik maken van een nieuw opgerichte taskforce, het National Cryptocurrency Enforcement Team, om zich specifiek te concentreren op complexe onderzoeken en vervolgingen van crimineel misbruik van cryptocurrency.”

De taskforce zal zich richten op “misdaden gepleegd door beurzen voor digitale activa, mix- en tumblingdiensten en witwasinfrastructuuractoren.” Tevens bevestigt het document waar voor een groot deel van 2021 over is gespeculeerd: dat de Biden-administratie serieus genoeg denkt over de crypto-industrie om een ​​op maat gemaakt team samen te stellen om de risico’s ervan te bestrijden.

De voorgeschiedenis

In de zomer begon de crypto-taskforce van de regering de krantenkoppen te halen na een virtuele briefing met het Congres in juni. Destijds zei plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur Anne Neuberget dat de regering bezig was het gebruik van cryptocurrencies bij illegale financiële activiteiten de kop in te drukken.

Een deel van de reden waarom de Biden-administratie zo bezorgd is over crypto, is de betrokkenheid van de industrie bij enkele van de meest spraakmakende ransomware-aanvallen van het jaar. Na de Colonial Pipeline en JBS ransomware-aanvallen, kondigde het DOJ aan dat het ransomware naar een vergelijkbaar prioriteitsniveau zou brengen als terrorisme.

Het gaat echter niet alleen om ransomware. Cryptocurrencies belemmeren ook de doeltreffendheid van het sanctieregime van de Verenigde Staten door slechte actoren een nieuwe economische optie te geven. Met meer dan 9.000 sancties tegen schurkenstaten als Noord-Korea en Iran, zijn sancties een hoeksteen geworden van het Amerikaanse buitenlands beleid. Cryptocurrencies kunnen echter ervoor zorgen dat deze landen de sancties gemakkelijk kunnen ontlopen. Eerder dit jaar werd er het volgende gezegd door het ministerie van Financiën:

“Deze technologieën bieden kwaadwillende actoren kansen om geld vast te houden en over te dragen buiten het op wetten gebaseerde financiële systeem. Ze stellen ook onze tegenstanders in staat om nieuwe financiële en betalingssystemen te bouwen die bedoeld zijn om de wereldwijde rol van de dollar te verminderen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN