Cryptocurrencies

Cadeautip! Geef je dierbaren cryptocurrencies als cadeau!

De feestdagen zijn altijd heel gezellig, echter zorgen de dagen en weken vóór kerst en oud en nieuw vaak voor veel stress. Wat moet je precies gaan doen (vooral in deze coronatijd)? Wat moet je voor je dierbaren kopen? De eerste vraag is heel lastig om te beantwoorden, aangezien dit erg afhankelijk is van de restricties. De tweede vraag is echter wellicht veel makkelijker. Je zou namelijk in plaats van een oudejaarslot ook cryptocurrencies cadeau kunnen doen.

Volgens een nieuwe enquête van BlockFi zou je niet de enige zijn die met idee lopen, aangezien de resultaten aantonen dat één op de 10 mensen aankomende feestdagen van plan is om cryptocurrencies cadeau te doen. Het rapport gaf het volgende aan:

“Bitcoin regeert opperste (<75%) als de crypto bij uitstek voor schenken en ontvangen, met Dogecoin en Ethereum als respectievelijk tweede en derde.”

Het onderwijs over het schenken van crypto blijft laag, aangezien minder dan 25% van de ondervraagde mensen weet hoe ze het digitale bezit cadeau moeten doen. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom veel mensen niet op het idee komen om dit als cadeau te geven. Flori Marquez, mede-oprichter en senior vice president of operations bij BlockFi, zei het volgende in een verklaring:

“Deze gegevens laten zien dat hoewel crypto een populairder onderwerp wordt, er veel meer ‘crypto-nieuwsgierige’ mensen zijn die zouden kunnen profiteren van verdere opleiding over hoe te investeren in crypto en hoe de blockchain-technologie zelf werkt.”

Los daarvan zouden gesprekken over crypto de eettafels kunnen domineren, aangezien een op de drie respondenten zei dat ze tijdens de vakantie liever over crypto praten dan over politiek of hun liefdesleven. Maar dit verschilde per leeftijdsgroep, aangezien Boomers liever over politiek zouden praten, terwijl Gen Z en millennials liever over crypto praten, zo bleek uit het onderzoek.

In het onderzoek zeiden tevens één op de vier respondenten dat ze in het nieuwe jaar cryptocurrencies zouden kopen, met een vergelijkbare trend van Bitcoin, Dogecoin en Ethereum als de meest populaire crypto-activa om te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN