Bitcoin analyse

Marktbrede daling werd veroorzaakt door instituties

Cryptocurrency-handelaren zijn gegrepen door de meest recente daling in de crypto-markt, die volgens leiders in de markt verband houdt met institutionele verkoop.

De Bitcoin koers daalde zaterdag tot onder $43.000 en daalde tijdens de sessie van vrijdag van hoogtepunten van bijna $57.000. Hoewel de prijs van Bitcoin sindsdien een deel van die verliezen heeft gecompenseerd – op het moment van schrijven boven $48.000 – vertellen handelsmanagers dat grote institutionele verkopen een bredere marktverschuiving hebben veroorzaakt. In het bijzonder zei een handelsmanager dat er een instelling leek te zijn die op vrijdagochtend meer dan $500 miljoen aan BTC verkocht.

Die verkoop leidde tot “agressieve liquidaties” op de markt voor cryptoderivaten, voegde de persoon eraan toe. Zoals opgemerkt door Larry Cermak van The Block, zag de markt meer dan $1,3 miljard aan longposities geliquideerd in de overgang van $51.000 naar $42.000. De totale open interest in de derivatenmarkt daalde ook van $21,6 miljard naar $16,7 miljard in minder dan een uur.

Dergelijke liquidaties zijn echter niet atypisch in de cryptomarkt. In het afgelopen jaar zijn bepaalde marktdalingen verergerd doordat handelaren met een te hoge hefboomwerking op offshore-locaties werden geliquideerd. Aya Kantorovich op, een executive bij cryptobedrijf FalconX, zei het volgende hierover:

“Iedereen heeft een goed jaar gehad, en met deze speler die uit de traditionele financiële wereld komt, hebben ze de macro-omgeving in de gaten die er momenteel wankel uitziet.”

De afgelopen weken hebben handelaren in crypto en aandelen de krantenkoppen moeten verwerken die verband houden met de opkomende variant van COVID-19, bekend als omicron, en aanwijzingen van de Amerikaanse Federal Reserve dat een snellere afbouw mogelijk in het verschiet ligt. Toch vertelde Kantorovich dat er nog steeds kopers in het spel zijn:

“Over ons bureau zien we veel OTC met voornamelijk kopers die binnenkomen voor een lange blootstelling.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN