DeFi Ethereum

IOTA lanceert nieuw smart contract-platform “Assembly”

IOTA heeft een nieuw smart contract-platform, genaamd “Assembly”, aangekondigd om de acceptatie van Web 3.0 te versnellen. Net als IOTA’s staging-netwerk – Shimmer – kunnen gebruikers IOTA staken op Assembly om beloningen te verdienen, dit keer verzonden in ASMB-token.

Wat is Assembly?

Assembly werd gisteren in een blogpost op haar site onthuld, die werd geretweet door IOTA. Het platform noemt zichzelf een “schaalbaar netwerk met meerdere ketens voor sharded, composable smart contracts.” Sharding is een schaalmethode die de validatietijd verkort door kleinere groepen nodes transacties te laten valideren in plaats van het gehele netwerk.

Iedereen die het protocol gebruikt, kan zijn eigen sharded smart contract-keten maken, gedefinieerd door zijn eigen parameters. Vereisten voor virtuele machines, validatievereisten en incentive-/vergoedingsstructuren kunnen volledig door ontwikkelaars worden samengesteld. Het gaf het volgende aan:

“Elke smart contract-keten die op Assembly is gebouwd, is een volledig gedeeld netwerk, alleen beperkt door zijn eigen doorvoer, terwijl het profiteert van de gedeelde beveiliging en betrouwbare interoperabiliteit van het wereldwijde netwerk.”

Assembly beweert dat het het “open netwerk zal zijn om open werelden te bouwen en te verbinden” met behulp van een onfeilbare en zeer schaalbare basislaag voor het hosten van DeFi, NFT’s en DAO’s.

De native token van het netwerk – ASMB – zal 70% van zijn aanbod naar de gemeenschap distribueren. Dit omvat een toewijzing van 20% die naar stakers van IOTA gaat. Met de recente lancering door de stichting van haar staking testnet, zullen de stakers van het netwerk worden gecompenseerd met nog grotere beloningen. De laatste 30% gaat naar vroege deelnemers en de IOTA foundation.

Een ander netwerk voor IOTA?

Ondanks de lange lijst met platformfuncties van Assembly, waren velen teleurgesteld over de aankondiging. Gezien hoe IOTA in oktober smart contracts op zijn hoofdnet lanceerde, vonden sommigen het geheel nieuwe netwerk overbodig.

Tot nu toe gokt IOTA zich echter op de lange termijn. Ondanks een slapende koers die ver onder het hoogste punt ooit van eind 2017 ligt, streeft het nog steeds naar een efficiënt, gratis, mens-machine betalingsnetwerk dat door miljarden mensen zal worden gebruikt. De aankondiging ging verder met:

“Succes op korte termijn in de cryptomarkt is gebaseerd op speculatie en hype; succes op lange termijn is gebaseerd op idealen, gemeenschap en cultuur. Alleen de oplossingen die een duidelijk omschreven doel volgen en hun waarden behouden, zullen uiteindelijk zegevieren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN