Bitcoin Nieuws

Charlie Munger vergelijkt crypto-markt met de internetzeepbel

Charlie Munger – de rechterhand van Warren Buffett – herhaalde onlangs zijn negatieve houding jegens cryptocurrencies door aan te geven dat de hype om hen heen “gekker is dan de internetzeepbel van twee decennia geleden”. Bovendien zwoer hij nooit te investeren in de cryptomarkt.

In een recent interview voor de Sydney Herald, onthulde de 97-jarige Charlie Munger opnieuw dat hij geen plannen heeft om de cryptocurrency-markt te betreden. Voor hem lijkt de rage rond Bitcoin, Ethereum en de rest veel op de internetzeepbel tussen 1995-2000. Destijds haastten investeerders zich om geld te pompen in op internet gebaseerde startups, in de hoop dat deze jonge bedrijven snel winst zouden maken:

“Ik denk dat de dotcom-boom qua waardering gekker was dan wat we nu hebben. Maar over het algemeen vind ik dit tijdperk nog gekker dan het dotcom-tijdperk.”

De bedrijven die betrokken waren bij de internetzeepbel waren inderdaad het doelwit van massale aandacht, en veel mensen investeerden meer dan ze zich op dat moment konden veroorloven.

Sommige organisaties, zoals Amazon en eBay, zijn er echter in geslaagd de daaropvolgende zeepbel te boven te komen en staan ​​nu bekend als reuzen in hun vakgebied met miljoenen klanten wereldwijd en een stabiele structuur. Interessant is dat Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital onlangs Bitcoin vergeleek met Amazon en een vergelijkbaar succesverhaal voorspelde voor de primaire cryptocurrency. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat Bitcoin Amazon is [in] 2000, 2001 of 2002. Het is daar, het is een winnaar, maar het bevindt zich nog in de zeer, zeer vroege stadia ervan. En trouwens, als je naar de Amazon-aandelengrafiek van ’97 tot ’02 kijkt, denk je: ‘Oh jee, ik heb dit gemist.’ Het ging van een fractie van een aandeel naar een gigantische hoeveelheid marktkapitalisatie.”

Het is ook vermeldenswaard dat het bedrijf dat naast Buffett ook één van de peilers van Munger is, erom bekend staat dat het de kans heeft gemist om vroeg te investeren in zowel Amazon als Google – enkele van de grootste bedrijven ter wereld en, zoals bekend, onderdeel van de dot-com-bubbeltijden.

Munger – de vice-voorzitter van Warren Buffett’s Berkshire Hathaway – ging nog verder in zijn laatste bashing-festijn en wenste dat de activaklasse “nooit was uitgevonden”.

Een ander onderwerp dat de Amerikaanse miljardairinvesteerder tijdens zijn optreden besprak, was het totale cryptoverbod dat China eerder dit jaar oplegde. Je zal er niet verbaast om staan dat Munger deze stap steunde, terwijl hij het jammer vond dat de Verenigde Staten lokale investeerders nog steeds toestaat om met Bitcoin en de altcoins om te gaan. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat de Chinezen de juiste beslissing hebben genomen, namelijk om ze simpelweg te verbieden. Mijn land – de Engelstalige beschaving – heeft de verkeerde beslissing genomen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN