SEC Bitcoin ETF

Amerikaanse SEC wijst WisdomTree Bitcoin ETF ook af

De Securities and Exchange Commission heeft het voorstel van WisdomTree om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren afgewezen, waardoor het de tweede afwijzing is in deze golf van aanvragen voor een spot Bitcoin ETF. De SEC gaf het volgende aan in de afwijzing:

“De Commissie komt tot de conclusie dat BZX niet heeft voldaan aan haar lasten volgens de Exchange Act en de Rules of Practice van de Commissie om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van Exchange Act Section 6(b)(5), in het bijzonder de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs worden ‘ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen’ en ‘om investeerders en het algemeen belang te beschermen.'”

Deze redenering is vergelijkbaar met eerdere afwijzingen. De SEC verwierp de aanvraag van VanEck halverwege vorige maand, daarbij verwijzend naar hetzelfde onvermogen om “frauduleuze en manipulatieve praktijken” te voorkomen en het niet nakomen van de Exchange Act Section 6(b)(5). Toch vertelde VanEck deze week aan The Scoop-podcast: “We komen terug.”

Sommigen hebben bezwaar gemaakt tegen deze hang-up, aangezien emittenten herhaaldelijk onderzoek hebben ingediend waaruit blijkt dat het gebruik van bepaalde prijsindexen potentiële marktmanipulatie kan verminderen, en de Bitcoin-markt is uitgegroeid tot een plaats waar veel minder fraude plaatsvindt.

Grayscale heeft onlangs een brief naar de SEC gestuurd waarin wordt beweerd dat deze redenering de wet op de administratieve procedure zou kunnen schenden, aangezien de Commissie een op futures gebaseerde Bitcoin ETF heeft goedgekeurd, waarvan het bedrijf beweert dat deze ook afhankelijk is van de spotprijs van de Bitcoin-markt.

De volgende aanvraag die op een beslissing wacht, is Kryptoin, met een deadline van 24 december. Anderen die in de coulissen wachten, zijn Valkyrie, First Trust & Skybridge, Fidelity, 21 Shares en ARK, Global X, Bitwise en Grayscale. We houden uiteraard in de gaten of deze wel goedkeuring krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN